Daugavpils teātris izsludina komēdijas «Mīļās draudzenītes» pirmizrādi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

30. maijā preses konferencē, kas notika restorānā «Plaza», Daugavpils teātris izsludināja pirmizrādi tipiskai sieviešu komēdijai «Mīļās draudzenītes» krievu valodā. Komēdija iestudēta pēc Lauras Šeinas Kanningemas romāna «Skaistie augumi„ (Beautiful bodies). Izrādes režisors ir Rolands Atkočūns no Lietuvas. Izrādei scenogrāfiju un tērpus gatavo Ieva Veita.

«Mīļās draudzenītes»  ir  stāsts par sešu draudzeņu satikšanos kopīgai vakarēšanai. Lai arī sanākšana iecerēta kā jauka tikšanās pirms liela notikuma, vakara gaitā pārsteigumu ir daudz un nekas nenotiek, kā iecerēts.

Žanna ir brīvmāksliniece ceļā uz reliģiju. Viņa ir vīriešu pamesta, bet ļoti ilgojas pēc ģimenes, taču izveidot to neizdodas. Aizraujas ar dažādām mākslinieciskām izpausmēm – fotografēšanu, glezniecību, taču ne pārāk nopietni un ilgi.

Ņina pēc profesijas ir manikīre. Absolūti ieciklējusies uz seksu.  Katrā vīrietī viņa saskata bērnu, ko piespiest pie krūts. Tomēr vīrieši viņu pamet, kolīdz viņa sāk runāt.
Ļiza ir anoreksijas nomocīta modele, kura apņēmusies sevi nomērdēt badā, kopš viņu pirms gada pameta mīļotais vīrietis. Tagad viņa šo vīrieti saskata katrā lietusmētelī tērptā pretīmnācējā, bet mājās trinas gar sienām, iedomājoties, ka tās ir viņa āda.

Sjuzanna ir aktrise, kura strādā par oficianti un kurai mūždien trūkst atmiņas un skatītāju. Viņa zina no galvas Džuljetas lomu, taču nespēj iegaumēt restorāna, kurā strādā, ēdienkarti. Viņas mīļotais (skaistulis) ir neuzticīgs, bet pat atrodot savā gultā citas sievietes «pēdas», Sjuzanna nespēj saņemties pārtraukt attiecības, jo baidās no vientulības.

Marta ir biznesa sieviete, kurai viss ir iepriekš paredzēts un izplānots. Pat bērna ieņemšana. Taču neskatoties uz šķietamo labklājību – savs uzņēmums, mīļotais vīrietis, gaidāmās kāzas, - viss nav tik skaisti, kā šķiet. Viņa skaidri zina, ko citiem vajag un nevajag, bet personīgajā dzīvē laimes nav.

Eva ir apburoša skaistule, ekstrēmo izklaižu cienītāja, no kuras neviena negaidīja tik varonīgu lēmumu – laist pasaulē bērnu bez vīra, darba, iztikas līdzekļiem. Lai arī šķiet, ka Evai varētu būt kaudzēm problēmu, viņa ir laimīga un spēj darīt laimīgus citus.
Šis ir režisora Rolanda Atkočūna pirmais iestudējums Daugavpils teātrī. Lietuviešu režisors Latvijas skatītājiem ir pazīstams no iestudējumiem citos Latvijas  profesionālajos teātros -  Dailes teātrī «Trīnes grēki», «Ceplis», «Versaļas kods», Liepājas teātrī – «Beigta balle»  u.c.

Izrādes scenogrāfes un tērpu mākslinieces Ievas Veita radošās izpausmes teātra skatītāji jau ir novērtējuši pēc rokoperai «Kaupēn, mans mīļais» un mūziklam «Sniega karaliene»  radītajiem  tērpiem. Jaunā Rīgas teātrī radītajiem tērpiem izrādēm «Muša», «Smagais metāls» u.c.

Lomās: Karīna Sidina, Žanna Lubgāne, Karina Lučiņina, Irina Kešiševa, Inese Ivulāne, Svetlana Pavloviča.

Pirmizrāde 6.jūnijā plkst. 18:30, nākamā izrāde 7.jūnijā plkst. 18:30.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu