Droša slēpošana pilnā ekipējumā!

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pilns ekipējums — slēpes vai dēlis, stiprinājumi, zābaki, aizsargi utt. — ir pašsaprotama lieta, taču ne vienmēr tas viss spēj pasargāt kalnu cienītājus no traumām slēpošanas trasēs. Tādēļ maksimālai drošības sajūtai iekļaujiet savā ekipējumā arī ceļojuma apdrošināšanu!

Pēc AAS «Ergo Latvija» apkopotajiem datiem, ziemas sezonā negadījumi ar tūristiem visbiežāk notiek Austrijā, Itālijā un Francijā. Aptuveni 45% šo negadījumu ir saistīti ar traumu gūšanu slēpošanas trasēs.

Apdrošināšanas polises cena ir atkarīga no izvēlētajiem riskiem, un, salīdzinot ar iespējamiem zaudējumiem, šīs izmaksas ir visai niecīgas. Tā, piemēram, polises cena par vienu dienu ir no EUR 0,65, bet vidējās vizītes izmaksas pie ārsta Austrijā ir no EUR 330. Turklāt «Ergo Latvija» piedāvā norādīt, kurās dienās nodarbosieties ar aktīvo atpūtu un kurās ne, tā samazinot polises kopējo cenu.

To, kādus riskus apdrošināt, varat izvēlēties individuāli, vai tā būtu neatliekamā palīdzība, bagāžas, lidojuma aizkavēšanās vai civiltiesiskās atbildības apdrošināšana. Pagaidām gan jāsaka, ka reti kura valsts prasa, lai cilvēkam būtu arī civiltiesiskā apdrošināšana, taču tā var izrādīties nepieciešama, īpaši cilvēkiem, kas nodarbojas ar aktīviem sporta veidiem. Piemēram, ja uz kalna iznāk savainot kādu citu slēpotāju, kā dēļ viņš gūst traumu un vēl par to pieprasa segt viņa medicīniskos izdevumus, bet jums ir civiltiesiskā apdrošināšana, tad ar to nodarbosies jūsu apdrošinātājs.

www.ergo.lv

Nelaimes izskatās mazākas, ja esi apdrošināts!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu