Pasākumi bērniem maija nogalē

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Apollo

Šā gada 30. un 31. maijā, kā arī 1. jūnijā Rīgas Domes Kultūras departaments aicina bērnus un viņu vecākus apmeklēt daudzveidīgus — gan izklaidējošus, gan radošus, gan sportiskus — pasākumus, kas tiek rīkoti par godu Starptautiskajai bērnu aizsardzības dienai — svētku dienai bērniem visā pasaulē, portālu «Apollo» informēja Ineta Zalāne, Rīgas Domes Kultūras departamenta Kultūras procesa un stratēģijas pārvaldes Pasākumu un informācijas nodaļas Informācijas sektora vadītāja.

Rīgas Domes Kultūras departamenta direktore Diāna Čivle stāsta: «Bērnu svētki ir viens no svarīgākajiem notikumiem pilsētas pasākumu kalendārā, kad Rīgas pilsēta organizē īpašas programmas jaunajai paaudzei — topošajiem radošajiem pilsētas saimniekiem.»

Svētku svinēšana sāksies sestdien, 30. maijā, kad kultūras pils «Ziemeļblāzma» parkā tradicionāli jau 101. gadu pēc kārtas notiks bērniem un jauniešiem veltīts pasākums. Šogad rīkotāji svētkus aicina svinēt kopā ar četrkājainajiem mīluļiem suņiem, jo svētkos piedalīsies gan «Ziemeļblāzmas» burvis Dombrovska krancis, gan Kruela de Vila.

Parkā būs daudzveidīgi radošo aktivitāšu stendi, būs iespēja piedalīties veiklības spēlēs, vizināties suņu un zirgu pajūgos, vērot leļļu teātra izrādi un burvju mākslinieku priekšnesumus, bet svētku noslēgumā līksmoties «Olgas disenītē».

Sestdien uz svētku koncertu aicina arī Rīgas kultūras centrs «Iļģuciems», kur pagalmā uzstāsies bērnu vokālie un deju kolektīvi, savukārt Mazajā ģildē būs iespēja aplūkot bērnu zīmēšanas studijas izstādi «Krāsu prieks» un klausīties vokālā ansambļa «Palāsītes» dziedātajās dzīvespriecīgajās dziesmās.

31. maijā visas dienas garumā plaša svētku programma sportiskā gaisotnē notiks gan Mežaparka Zaļajā teātrī, kur risināsies pasākums «Ģimeņu spēles 2009», gan Vērmanes dārzā, kur notiks Skolēnu sporta un kultūras festivāla «ZZ čempionāts — rādi klasi!» fināla sacensības, sporta disciplīnu paraugdemonstrējumi, konkursi un aktivitātes visai ģimenei.

Bērni tiek aicināti arī uz Rīgas Kongresu namu, kur paredzēta izstādes «Jaunie talanti glezniecībā» atklāšana. Savukārt pie Kongresu nama būs vērojama cirka studijas «Beztemata» izrāde «Brīnumu pasaule», pēc kuras ikvienam mazajam svētku dalībniekam būs iespēja darboties cirka triku, masku un teātra darbnīcās un piedalīties jaunas izrādes tapšanās.

Gleznošanas un zīmēšanas darbnīcas bērniem šajā dienā būs pieejamas arī Rīgas mākslas telpā un pasākumā «Izkrāso Albert’ ielu pie jaunatklātā Rīgas Jūgendstila muzeja», kur šajā dienā tiks piedāvātas īpaši bērniem veltītas ekskursijas latviešu, krievu un angļu valodā par jūgendstilu Rīgas arhitektūrā, un Rīgas Jūgendstila muzeja apmeklējums.

Bērnu svētki tradicionāli tiks svinēti arī Dzegužkalna estrādē brīvdabas pasākumā «Bērns bērnam», kur koncertu sniegs bērnu tautas deju kolektīvi, popgrupas, ģitārspēles ansamblis un mūsdienu deju studijas. Svētku laikā ikvienam būs iespēja vizināties ar Rīgas Nacionālā zooloģiskā dārza zirdziņu, piedalīties dažādās rotaļās un spēlēs. Svētkus Dzegužkalnā vadīs Pepija ar draugiem.

Savukārt Sporta un aktīvās atpūtas centrā Uzvaras bulvārī notiks Rīgas pilsētas bērnu svētki riteņbraukšanā, kuros aicināti piedalīties bērni vecumā no 3 līdz 12 gadiem ar visu iespējamo marku velosipēdiem.

Svētku izskaņā pirmdien, 1. jūnijā, VEF Kultūras pils Lielajā zālē visi tiek aicināti uz Rīgas bērnu un jauniešu muzikālā teātra «RīBēJa MuTe» dzimšanas dienas koncertu. Koncertu vadīs Pifs (Aisha) un Cēzars (Varis Vētra).

www.rdkd.lv

STARPTAUTISKĀS BĒRNU AIZSARDZĪBAS DIENAS PASĀKUMI RĪGĀ 2009. GADĀ

30. maijā no plkst. 11.00 līdz 17.00 Ziemeļblāzmas parkā Ziemeļblāzmas bērnu svētki. 

Programmā: tematiskie bērnu darbošanās stendi, vizināšanās suņu un zirgu pajūgā, veiklības spēles, pašdarbības kolektīvu un burvju mākslinieku priekšnesumi, «Olgas disenīte».

Rīko: bezalkohola biedrība «Ziemeļblāzma»,

Vecmīlgrāvja attīstības biedrība,

kultūras pils «Ziemeļblāzma».

30. maijā no plkst. 12.00 līdz 14.00 Rīgas kultūras centra «Iļģuciems» pagalmā koncerts «Gaišākais no svētku rītiem, mūsu bērnu dienas rīts».

Piedalās: bērnu popgrupa «Ildzēni», tautas deju kolektīvs «Mārīte», vokālais ansamblis «Pīlādzītis», bērnu deju grupa «Fantāzija» u. c.

Rīko: Rīgas kultūras centrs «Iļģuciems».

30. maijā plkst. 12.00 Rīgas kultūras un tautas mākslas centrā Mazā ģilde vokālā ansambļa «Palāsītes» koncerts.

Bērnu zīmēšanas studijas izstāde «Krāsu prieks».

Rīko: Rīgas kultūras un tautas mākslas centrs Mazā ģilde.

31. maijā no plkst. 10.00 līdz 18.00 pie Alberta ielas 12. nama pasākums «Izkrāso Albert’ ielu»!

Bērniem veltītas ekskursijas latviešu, krievu un angļu valodā par jūgendstilu Rīgas arhitektūrā, Rīgas Jūgendstila muzeja apmeklējums, radošie pulciņi — zīmēšana ar krītiņiem uz asfalta, plastilīna un akvareļu darbnīca u. c.

Rīko: Rīgas kultūras aģentūra.

31. maijā no plkst. 11.00 līdz 17.00 Mežaparkā, Zaļajā teātrī,

«Ģimeņu spēles 2009». Sportiskās aktivitātes — bērnu olimpiāde, lielās spēles ģimenei, konkursa «Latvijas zelta talanti» dalībnieku uzstāšanās, zīmēšanas konkurss u. c.

Rīko: Sporta attīstības centrs.

31. maijā no plkst. 12.00 līdz 20.00 Vērmanes dārzā Skolēnu sporta un kultūras festivāla «ZZ čempionāts — rādi klasi!» fināla sacensības.

Atraktīvas un sportiskas sacensības skolēniem no visas Latvijas kopā ar festivāla galveno sporta skolotāju Ufo, Lieni Šomasi un grupu «Astro’n’out». Dažādu sporta disciplīnu paraugdemonstrējumi, konkursi un aktivitātes visai ģimenei

Rīko: jauniešu organizācija «Avantis».

31. maijā no plkst. 12.00 līdz 15.00 laukumā pie Rīgas Kongresu nama cirka studijas «Beztemata» izrāde «Brīnumu pasaule»,

Pēc izrādes radošās darbnīcas bērniem: cirka triku, masku un teātra mākslas darbnīca. Noslēgumā cirka studijas un pasākuma dalībnieku kopīga izrāde «Brīnumu pasaules radīšana».

Rīko: aģentūra «Baringtons K».

31. maijā plkst. 14.00

Rīgas Kongresu namā izstādes «Jaunie talanti glezniecībā» atklāšana, priekšnesumi, dalībnieku apbalvošana. Izstāde apskatāma līdz 30. jūnijam.

Rīko: LBMFA Jāņa Anmaņa jauno talantu atbalsta fonds.

31. maijā no plkst. 12.00 līdz 19.00 Rīgas mākslas telpā bērnu gleznošanas un zīmēšanas darbnīca «Dzīvo zaļi un radoši».

Plkst. 14.00 bērnu nama «Ziemeļi» izstādes «Mana mākslas telpa» atklāšana.

Rīko: Rīgas kultūras aģentūra.

31. maijā no plkst. 12.00 līdz 15.00

Dzegužkalna estrādē svētku pasākums «Bērns bērnam».

Programmā: koncerts, rotaļas un spēles, radošās darbnīcas un izstādes, vizināšanās ar Rīgas Nacionālā Zooloģiskā dārza zirdziņu. Svētkus vadīs Pepija ar draugiem.

Rīko: bērnu un jauniešu centrs «Bolderāja».

31. maijā plkst. 12.00 Sporta un aktīvās atpūtas centrā, Uzvaras bulvārī 15, Rīgas pilsētas bērnu svētki riteņbraukšanā.

Sacensībās aicināti piedalīties bērni vecumā no 3 līdz 12 gadiem ar visu iespējamo marku velosipēdiem.

Rīko: RD IJSD Sporta pārvalde, Rīgas Riteņbraukšanas skola un Sporta klubs «Rīga».

1. jūnijā plkst. 18.30

VEF Kultūras pils Lielajā zālē Rīgas Bērnu un jauniešu muzikālā teātra «RīBēJa MuTe» dzimšanas dienas koncerts.

Koncertu vada Pifs (Aisha) un Cēzars (Varis Vētra).

www.bilesuparadize.lv

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu