KNAB atklāj naudas izkrāpšanu no ES līdzekļiem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Gatis Diedziņš/LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB), izmeklējot iespējamu naudas izkrāpšanu no Eiropas Savienības līdzekļiem, pagājušajā nedēļā atzinis par aizdomās turēto bijušo Eiropas Komisijas delegācijas Latvijā administratoru – grāmatvedi, portālam «Apollo» pavēstīja KNAB pārstāve Diāna Kurpniece.
 
KNAB kopš 2008. gada septembra veic izmeklēšanu kriminālprocesā, kas uzsākts, balstoties uz Eiropas Krāpšanas apkarošanas biroja (OLAF) sniegto informāciju par bijušā Eiropas Komisijas delegācijas Latvijā darbinieka realizētām, iespējams, krāpnieciskām darbībām.

Izmeklēšanā, kas veikta sadarbībā ar OLAF gan Briselē, gan Rīgā, tika iegūtas ziņas, ka toreizējais EK delegācijas Latvijā administrators – grāmatvedis ir veicis pārskaitījumus no ES līdzekļiem uz fiktīvu uzņēmumu kontiem par nenotikušu semināru organizēšanu. Izmeklēšanā noskaidrots, ka izkrāpts aptuveni 21 000 latu.
 
KNAB par aizdomās turētām ir atzinis divas personas – bijušo EK delegācijas administratoru par krāpšanu lielā apmērā un kādu privātpersonu par krāpšanas lielā apmērā atbalstīšanu.

Abām personām piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu