Koijoti nokož uzlecošo kanādiešu folkmūzikas zvaigzni

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/«Scanpix»

Kādā Austrumkanādas nacionālajā parkā divi koijoti uzbrukuši 19 gadu vecai folkmūzikas dziedātājai, kura trešdien no gūtajiem ievainojumiem nomira, paziņojusi Kanādas policija.

Teilore Mičela no Toronto, kas oktobra sākumā tika nominēta Kanādiešu folkmūzikas balvai kā gada labākā jaunā mūziķe, otrdien viena pati staigājusi Keipbretonas augstienes nacionālajā parkā, kad viņai uzbruka savvaļas dzīvnieki.

Citi parka apmeklētāji centās aizbiedēt koijotus, kas saskaņā ar policijas ziņojumu bijuši ļoti agresīvi, un izsauca ātro palīdzību un policiju. Policija ātri ieradās notikumu vietā un sašāva vienu no dzīvniekiem, tomēr ievainotais koijots kopā ar otru aizmuka. Jauniete kritiskā stāvoklī tika nogādāta Helifeksas slimnīcā, kur trešdienas rītā viņa nomira no gūtajiem ievainojumiem. «Viņa zaudēja daudz asiņu,» atklāja ātrās palīdzības darbinieks Pols Meinards.

Savvaļas dzīvnieku speciālists Bons Bankrofts norādījis, ka koijotu uzbrukumi cilvēkiem notiek ļoti reti, jo šie dzīvnieki parasti ir bailīgi. Pēc viņa domām, iespējams, šie koijoti noturējuši Mičelu par briedi vai citu medījumu. «Tas ir ļoti neparasti, un, visticamāk, tas neatkārtosies,» sacīja biologs. «Mums nevajadzētu domāt, ka koijoti pēkšņi kļūs par lieliem, ļauniem vilkiem.»

Keipbretonas augstienes nacionālā parka mežziņi atraduši vienu no agresīvajiem koijotiem un nošāvuši to, pavēstīja parka pārstāve. Otrs koijots joprojām tiek meklēts.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu