Algersvari apstiprināts par F-1 komandas «Toro Rosso» otru pilotu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/«Scanpix»

Pirmās formulas (F-1) komandas «Toro Rosso» sastāvā kā sacīkšu pilots arī nākamajā sezonā startēs spānis Haime Algesvari.

Jau ziņots, ka arī otru pilotu «Toro Rosso» komanda nākamajā sezonā nemainīs un kopā ar spāni turpinās braukt Šveices sportists Sebastjēns Buemī.

19 gadus vecais Algesvari F-1 pagājušajā sezonā startēja čempionāta pēdējos astoņos posmos. Viņš kļuva par visu laiku jaunāko pilotu, kurš startējis F-1 čempionāta posmā. Viņš Ungārijas «Grand Prix» izcīņā nomainīja atlaisto francūzi Sebastjēnu Burdē.

«Ja ņem vērā, ka viņš debitēja sezonas vidū, bez izmēģinājuma braucieniem, viņš nobrauca ļoti labi,» izteicās komandas vadītājs Francs Tosts.

Algersvari savu vārdu ir ierakstījis arī Lielbritānijas F-3 čempionāta vēsturē pēc tam, kad viņš 2008.gadā 18 gadu vecumā kļuva par visu laiku jaunāko šo sacensību čempionu.

Jau ziņots, ka «Toro Rosso» pilotu rezultāti tiek saukti par vājiem, jo tās galvenā komanda «Red Bull», kas startē ar praktiski tādām pašām automašīnām, pagājušās sezonas F-1 čempionātā izcīnīja otro vietu Konstruktora kausa ieskaitē. Savukārt no fārmkomandas pilotiem pie punktiem tika vienīgi Buemī, kurš ar astoņiem punktiem sezonu noslēdza kopvērtējuma 16.pozīcijā.

Vēl 2008.gadā «Toro Rosso» komandu pārstāvēja Sebastjans Fetels, kurš pagājušajā gadā ar «Red Bull» komandu kļuva par F-1 vicečempionu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu