Konkurss tapis sadarbībā ar[s:32826][s:32827]
Cepti pildīti kartupeļi. Konkursa recepte
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Nepieciešams:
4 kartupeļi
sāls
1 glāze piena
malti pipari
200 - 300 g kūpinātas gaļas
1 sīpols
Pagatavošana:
Kartupeļus cītigi nomazgā. Liek vārīties, vāra kamēr paliek mīksti, bet tā, lai neizšķīst. Liek atdzesēties.
Kartupeli pārgriež uz pusēm un izgrebj vidu, tā, lai gar malām paliek.
Izgrebtās daļas saspiežu, pievieno pienu, sīpolu, piparus un sāli pēc garšas, veido viendabīgu kartupeļu biezputras masu. Masu uzsilda.
Sagriež gaļu mazos gabaliņos.
Izgrebtos kartupeļus izkārto uz cepškrāsns pannas. Saliek iekšā kartupeļu biezputru un pa virsu kupināto gaļu. Cep 200- 250 grādos apmēram 20 minūtes.
Servē ar zaļumiem, dārzeņiem. Labu apetīti.