Aļņa gaļas rullīši. Konkursa recepte

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Autora foto

Konkurss tapis sadarbībā ar [s:32834]


Nepieciešams(4-5 personām):
• aļņa gaļas šķiņķis vai karbonāde 1 kg
• kūpināts cūkas šķiņķis vai speķis 200 g
• burkāni 4 gab.
• sīpoli 2 gab.
• ķiploki 4 daiviņas
• saldā paprika 1 gab.
• eļļa cepšanai
• garšvielas: sāls, melnie pipari, lauru lapas, smaržīgie pipari, kadiķogas, timiāns un rozmarīns.

Pagatavošana:
Maltīte gatavojama lēnām, nesteidzoties, labā garastāvoklī. Nepieciešama apmēram 1 stunda visa sagatavošanai un tad 2 stundas šmorēšanai.
1. Ņemam aļņa gaļas mīkstumu un sagriežam apmēram 0,5 cm biezās sloksnēs. Tad rūpīgi izklapējam plānas jo plānas. Uz klapējamiem gabaliem var uzklāt pārtikas plēvi. Tad sanāk pavisam plānas šķēlītes, kas nešķīst ārā. (foto 1)
2. Burkānus sagriežam garenos gabalos, tāpat arī cūkas šķiņķi un sīpolus. Ķiploku daiviņas smalki sakapājam. Ja kādam gribās to visu mazliet treknāku, tad cūkas šķiņķa vietā varam izmantot speķīti. (foto 2 un 3)
3. Uz izklāta un izklapēta aļņa gaļas gabala drusku uzberam sāli, tad kārtojam burkānu, kūpināto šķiņķi un sīpolu. Nedaudz uzberam sakapāto ķiploku. Varam uzlikt arī dažus graudus nedrupinātu melno piparu un lauru lapas  gabaliņu. (foto 4)
4. Visu rūpīgi satinam rullīšos un aptinam ar diegu, lai nejūk laukā. (foto 5)
5. Jēlos rullīšus liekam uz pannas un eļļā apbrūninām. (foto 6)
6. Tad sasmalcinām atlikušos burkānus, papriku, sīpolus un ķiplokus. (foto 7)
7. Kārtojam katlā (vai vislabāk tā dēvētajā pīlē) rullīšus, pa vidu liekam sasmalcinātos dārzeņus, uzlejam nedaudz ūdeni vai gaļas buljonu, ja tāds ir. (foto 8)
8. Pievienojam smaržīgos piparus, kadiķogas, timiānu un rozmarīnu. (foto 9)
9. Liekam uz plīts un sautējam apmēram 2 stundas, kamēr rullīši mīksti jo mīksti. (foto 10) Pēcāk izņemam rullīšus laukā no mērces, noņemam uztīto diegu, varam uztumēt mērci un liekam rullīšus atpakaļ tajā. Uzsildam, ja ir padzisuši.

Piedevās derēs vārīti kartupeļi vai griķi. Salātiem es izmantoju svaigu Mārupes gurķi ar daudz, daudz zaļajiem lociņiem un dillēm, samaisot tos ar krējumu un sāli. Bet, derēs jebkuri citi zaļie salāti. (foto 11)

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nepalaid garām
Uz augšu