Rabarberu ievārījums ar apelsīniem
Gatavojam rabarberus ziemai
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Nepieciešams:
1.5 kg rabarberu
0,5 kg apelsīnu
0,5 kg cukura
Pagatavošana:
Rabarberus nomizo un sasmalcina. Apelsīnus nomizo un sagriež. Viena apelsīna mizu sagriež smalkās strēmelēs. Visu liek katliņā, pievieno cukuru un maisot karsē vismaz pusstundu, lej izkarsētās burciņās.
Rabarberu džems ar banāniem
Nepieciešams:
500 g rabarberu
500 g cukura
300 g banānu
Pagatavošana:
Sasmalcinātus rabarberus samaisa ar cukuru, atstāj uz pāris stundām. Pievieno sagrieztus gatavus banānus. Uzvāra un karsē apmēram 5 minūtes. Tūlīt lej izkarsētās burciņās un aizvāko.