«Pirelli» 2011. gadā kļūs par vienīgo riepu piegādātāju F-1

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/«Scanpix»

Itālijas riepu ražošanas kompānija «Pirelli», visticamāk, no nākamā gada kļūs par vienīgo riepu piegādātāju Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta komandām.

«Pirelli» šobrīd tiek uzskatīta par favorīti cīņā ar Francijas riepu ražotāju «Michelin».

Oficiālu vienošanos ar «Pirelli» varētu noslēgt pasaules čempionāta septītā posma - Turcijas «Grand Prix» izcīņas - laikā šajā nedēļas nogalē.

Paredzams, ka vienošanās ar «Pirelli» tiks parakstīta uz diviem gadiem, ar garantiju, ka vismaz līdz 2013. gadam tiks pārtraukti riepu ražotāju kari F-1 pasaules čempionātā.

«Pirelli» prezidents Marko Tronketi ceturtdien vēl nesniedza precīzus komentārus. «Redzēsim. Šī ir hipotēze. Līdz nedēļas beigām mēs zināsim kaut ko vairāk.»

Savukārt «Pirelli» sacīkšu menedžeris Mario Isola izteicās, ka kompānijai ir lielas tradīcijas motoru sportā. «Mēs esam iesaistīti vairāk nekā 100 gadus un esam pierādījuši savas tehniskās iespējas.»

Pēdējo reizi Pirelli» riepas F-1 pasaules čempionātā piegādāja 1991.gadā.

Kā ziņots, pagājušā gada nogalē kļuva zināms, ka «Bridgestone Corp.» pēc šī gada sezonas pametīs F-1 pasaules čempionātu.

Galvenais iemesls šādam lēmumam - uzņēmuma vēlme turpināt attīstību, izmantojot dažādas inovācijas.

Tomēr pirms divām nedēļām vairāki ar uzņēmumu cieši saistīti avoti atzina, ka «Bridgestone» vēl var lemt par palikšanu F-1 pasaules čempionātā.

«Bridgestone» sporta direktors Hiroši Jasukava toreiz pēc tikšanās ar F-1 komandu asociācijas (FOTA) pārstāvjiem atzina, ka saņēmis atbalstu no visām F-1 komandām.

F-1 eksperti to nenodēvēja par nešaubīgu signālu, ka Japānas kompānija paliks F-1 sacensību seriālā, un tas liekot domāt, ka «Bridgestone» ir nopietni sākusi apsvērt iepriekš pieņemto lēmumu par aiziešanu.

Savukārt FOTA prezidents un «McLaren-Mercedes» komandas vadītājs Martins Vitmāršs pauda netiešu atbalstu «Bridgestone» salīdzinājumā ar kādu citu kompāniju, norādot, ka F-1 ļoti svarīga ir pieredze un stabilitāte, kas samazina dažādu negadījumu un risku iespējamību.

«Bridgestone» piegādā riepas F-1 komandām kopš 1997.gada, taču kopš 2007.gada visas F-1 komandas brauc tikai ar «Bridgestone» riepām, jo 2007.gadā F-1 pasaules čempionātu pameta «Michelin».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu