Injesta: mēs finālspēlei atdevām visu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/«Scanpix»

«Tas ir neaizmirstams brīdis,» pēc savas vadītās komandas uzvaras Pasaules kausa izcīņas finālā svētdien uzsvēra Spānijas futbola valstsvienības galvenais treneris Vinsente del Boske, savukārt Spānijas izlases spēlētājs Andress Injesta sacīja, ka šo panākumu neaizmirsīs vēl ilgi.

Kā ziņots, Spānijas izlase finālmačā «Soccer City» stadionā Johannesburgā papildlaikā ar rezultātu 1:0 pārspēja Nīderlandi, pirmo reizi Spānijas vēsturē triumfējot Pasaules kausa izcīņas finālturnīrā.

Uzvaras vārtus 2008. gada Eiropas čempionvienības labā trīs minūtes pirms papildlaika beigām guva pussargs Injesta.

«Es vēlos apsveikt Nīderlandes izlasi, kas spēlēja ļoti labi un sagādāja mums daudz grūtību. Finālā dominēja uzbrūkošs futbols un abas komandas centās spēlēt tā, kā finālmačam pienākas,» izteicās del Boske.

«Ir grūti atrast īstos vārdus, jo spēlētāju sajūtas ir neaprakstāmas. Šis notikums Spānijas futbolam un pašai valstij ir apbrīnojams sasniegums. Es vēlos pateikties visiem līdzjutējiem, kas mūs atbalstīja un ticēja mūsu spēkiem. Bez faniem mēs to nebūtu paveikuši. Katram Spānijas iedzīvotājam un izlases līdzjutējam šī ir ļoti īpaša diena,» piebilda del Boske.

«Ir neiespējami aprakstīt sajūtas, kādas ir pēc Pasaules kausa izcīnīšanas,» izteicās uzvaras vārtu autors Injesta. «Uzvarēt tādā spēlē ir apbrīnojami. Mēs finālspēlei atdevām visu. Kad guvu vārtus, vienīgais, par ko spēju domāt, bija ģimene un cilvēki, kurus mīlu. Šī spēle vēl ilgi paliks mūsu atmiņās.»

«Protams, ka mēs esam satriekti par rezultātu,» pēc mača atzina Nīderlandes izlases galvenais treneris Berts van Marvijks. «Mēs spēlējām mazākumā, taču gandrīz aizspēlējāmies līdz pēcspēles 11 metru sitienu sērijai. Uzvarēja labākā komanda, tomēr zaudējumu Pasaules kausa finālā ir grūti pieņemt.»

«Spānijas izlase izveidoja daudz vairāk momentu, bet mums divas lieliskas izdevības bija Arjēnam Robenam. Domāju, ja viņš būtu realizējis kaut vienu no tām, mēs būtu čempioni,» piebilda van Marvijks.

Arī Nīderlandes izlases kapteinis Džovanni van Bronkhorsts bija ļoti sarūgtināts par zaudējumu. «Mēs bijām tik tuvu, tāpēc tas ir vēl sāpīgāk. Mums bija jāizmanto vismaz viena no savām iespējām, un nevar zināt, kā mainītos spēles gaita, ja mēs gūtu vārtus. Tomēr es lepojos ar komandu, jo paveicām ļoti lielu darbu un spēlējām Pasaules kausa finālā. Jā, zaudējām, taču tāds ir sports - kāds uzvar, kāds zaudē.»

Jau vēstīts, ka Spānijas izlase šogad pirmo reizi spēlēja Pasaules kausa izcīņas finālmačā un uzreiz kļuva par čempionvienību. Savukārt Nīderlande Pasaules kausa izcīņas finālā iepriekš bija spēlējusi 1974.gadā un 1978.gadā, abās reizes piedzīvojot zaudējumus pret Vāciju un Argentīnu.

Kā ziņots, mačā par trešo vietu sestdien Vācijas izlase ar 3:2 pieveica Urugvaju.

Nākamais Pasaules kausa izcīņas finālturnīrs pēc četriem gadiem risināsies Brazīlijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu