«Google» izstrādājusi jaunu grafisko failu formātu, kas domāts īpaši internetam

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Korporācija «Google» prezentējusi jaunu grafisko failu formātu WEBP, kas vidēji par 40 procentiem ļauj samazināt attēlu svaru, salīdzinot ar populārajiem JPEG, GIF un PNG formātiem, neatstājot jūtamu ietekmi uz attēlu kvalitāti.

Kā vēsta blogs «Chromium», «Google» jau laidusi klajā izstrādātājiem domātu formāta sākotnējo versiju. «Google» vietnē internetā tāpat iespējams lejupielādēt īpašu programmu failu konvertēšanai no JPEG uz WEBP formātu (pagaidām gan tikai «Linux» lietotājiem).

Izmantojot jauno formātu, «Google» plāno būtiski palielināt interneta lappušu caurskatīšanas ātrumu, kā arī samazināt kopējo slodzi uz globālo tīmekli.
 
Pēc «Google» datiem, tieši attēli veido 65% visa datu apjoma, kas tiek pārsūtīts interneta vietņu caurskatīšanas laikā.

«Google» izstrādātāji apgalvo, ka testējuši jauno formātu ar miljonu internetā izvietotu attēlu, veicot failu konvertēšanu uz WEBP formātu no JPEG, GIF un PNG formātiem. Tāpat «Google» paziņojusi, ka failu konvertēšana no nesaspiestajiem formātiem, piemēram, TIFF, ļaus panākt vēl lielāku failu apjoma procentuālu samazināšanu, salīdzinot ar JPEG.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu