Drīzumā Latvijā sāksies Āzijas grāvējfilmas uzņemšanas darbi

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

Pavasarī Rīgā un Kurzemē plānots uzņemt Āzijas grāvējfilmu «My Way» («Mans ceļš»), kuras producente ir Dienvidkorejas kompānija «The Directors», bet filmas režisors ir Āzijas kino industrijas ietekmīgākais režisors Džegjū Kans (Je Kyu Kang), aģentūru LETA informēja Nacionālā kino centra informācijas un izplatīšanas projektu vadītāja Kristīne Zvirbule.

Latvijā filmas producēšana norisinās sadarbībā ar SIA «Film Angels Studio» un tās izpildproducentu Tomasu Makaru.

Latvijā plānotā filmēšana būs vērienīgākais šāda apjoma projekts, kāds līdz šim ticis šeit uzņemts pēc Latvijas neatkarības atjaunošanas. Saistībā ar plānoto filmēšanu, kā arī līguma parakstīšanu starp «Film Angels Studio» un «The Directors» par filmas uzņemšanu un pieteikšanos atbalstam no Rīgas filmu fonda trešdien, 16.februārī, plkst.13 Rīgas Kino muzeja konferenču telpā notiks preses konference.

Preses konferencē piedalīsies Rīgas pilsētas izpilddirektors Juris Radzevičs (LPP/LC), filmas izpildproducents Miungs Čans Kangs un izpildproducents no Latvijas Tomass Makars.

Filma «My Way» ir stāsts par kādu korejiešu kareivi, kurš Otrā pasaules kara laikā, karodams Japānas, Krievijas un Vācijas armijās, tiek saņemts gūstā Normandijā no ASV armijas puses.

2011.gada pirmajā pusē Rīga pārvērtīsies 1944.gada Berlīnē, kino ciematiņš «Cinevilla» - par krievu ciematu, savukārt Kurzemes jūrmalas piekraste būs Amerikas kareivju pārņemtā Normandija.

Filmai «My Way» ir lielākais budžets Korejas filmu uzņemšanas vēsturē - 20 miljoni eiro (14 miljoni latu).

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu