Foto: SCANPIX/REUTERS

Zviedrijas informācijas tehnoloģiju (IT) nozarē sācies uzplaukums un uzņēmumi teju «brēcot» pēc IT inženieriem, sevišķi tādiem, kam ir projektu vadības pieredze, raksta avīzes «Dagens Nyheter» portāls «dn.se».

80% no nozares uzņēmumiem Zviedrijā šogad meklēs jaunus darbiniekus, raksta «dn.se», atsaucoties uz nozares organizācijas «IT&Telekomföretagen» veiktu 300 uzņēmumu aptauju.

«Projektu vadība ir nozare, kurā būs vislielākais pieprasījums šogad,» raksta portāls. Turklāt ir svarīgi, ka darbiniekam ir labas «sociālas spējas» jeb sadarbības un vadīšanas mākas, liecina aptauja.

Latvijas Universitātes Datorikas fakultātes dekāns Juris Borzovs, aicināts komentēt zviedru pētījumu, teica, ka viņš un viņa studenti nav pamanījuši zviedru IT uzņēmumu aktīvu vervēšanas darbību Latvijā.

Tomēr Borzovs norādīja, ka šāda darbība interneta laikmetā nav nepieciešama, jo IT studenti un jauni inženieri par iespējām Zviedrijā un jebkurā citā valstī var uzzināt darba meklēšanas vietnēs un portālos.

«Darbaspēks plūdīs tur, kur ir darbs,» Borzovs sacīja. Viņš atzina, ka IT nozarē darba valoda parasti ir angļu valoda, taču vietējās valsts valoda varot tikai nākt par labu. «Lai tik mācās zviedru valodu un izmanto izdevību,» viņš teica.

Zviedru algu statistikas portāls «lonestatistik.se» liecina, ka vidēja alga «IT projektu vadītājam» ir 38 122 kronas (3010 lati) mēnesī (pirms nodokļu nomaksas), bet «IT konsultantam» tā ir 33 248 kronas mēnesī ( 2625 lati).

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp