Uz «Nordea» Rīgas maratona treniņu «Lattelecom» aicina arī līdzjutējus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Svētdien, 15. maijā plkst. 10.00, uz «Nordea» Rīgas maratona treniņu Mežaparkā tiek aicināti ne vien skrējēji, bet arī viņu līdzjutēji, jo maratona tehnoloģiju partneris «Lattelecom» nodrošinās iespēju līdzjutējiem uzfilmēt video apsveikumu saviem skrējējiem, kas tiks demonstrēts 22. maijā maratona laikā uz lielajiem ekrāniem, «Apollo» sacīja Inese Ķīkule, maratona pārstāve.

Šī tehnoloģiskā inovācija šogad tiks piedāvāta pirmo reizi, ierindojot «Nordea» Rīgas maratonu pasaules tehnoloģiski inovatīvāko maratonu augšgalā. Līdz šim tāda iespēja bijusi vien Ņujorkas maratonā. Līdzjutējiem mājas lapā «www.uzmundrini.lv» jāatrod savs maratona skrējējs un vienkārši jāpievieno 10 sekunžu garš video, foto vai teksts, kas tiks pārraidīts maratonā.

Skrējiena laikā vienam maratonistam tiks nodemonstrēts viens uzmundrinājums, taču pēc finiša, ievadot savu skriešanas numuru, «www.uzmundrini.lv» mājas lapā, skrējēji varēs noskatīties visus sev veltītos uzmundrinājumus. Video garumam ir ierobežojums – 10 sekundes, taču rekomendējam svarīgāko visiem līdzjutējiem pateikt piecās sekundēs, lai ikviens dalībnieks saņemtu tieši sev domātos uzmundrinājumus.

«Nordea» Rīgas maratona laikā 22. maijā 42 km distances dalībnieki savus sveicienus saņems distances 39.km, 21 km distances dalībnieki savējo līdzjutēju sveicienus varēs vērot distances 8.km un 10 km distances dalībnieki savējo sveicienu saņems distances 5.km. Savukārt 5 km distances skrējēji visus sveicienus varēs vērot uz šim nolūkam izvietota ekrāna Rātslaukumā.

Jau tagad «Nordea» Rīgas maratonam reģistrējušies vairāk nekā 14 000 dalībnieku un sagaidāms, ka 22.maijā dalībnieku skaits varētu būt vēl lielāks. Jau ziņojām, ka «Nordea» Rīgas maratona tehnoloģiju partneris «Lattelecom» šogad īpaši domājis par to, lai arī līdzjutēju skaits augtu proporcionāli dalībnieku skaita pieaugumam.

Jau ierastie pavasara sagatavošanās treniņi notiek katru svētdienu. Uz kopīgajiem treniņiem tiek aicināti visi Maratona partneri, reģistrētie un arī potenciālie «Nordea» Rīgas maratona dalībnieki. Sagatavošanās treniņos dalība ir bez maksas, un iepriekšēja reģistrēšanās treniņu skrējieniem nav nepieciešama.

Treniņu sportisko daļu, iesildīšanos pirms un pēc skrējiena, kā arī profesionālos padomus nodrošina sporta ārsti un treneri no «Sporta laboratorijas». Svētdienas treniņa formāts būs līdzīgs jau ierastajam – ikviens dalībnieks kopā ar treneru ieteikumiem saņems arī Mežaparka karti ar ieteicamām skriešanas trasēm dažādā garumā – sākot ar 3 km, 4 km vai garākām. Tādejādi katrs dalībnieks savu maršrutu var izvēlēties atbilstoši savam garastāvoklim vai treniņu grafikam. Atgādinām, ka pēdējais sagatavošanās treniņš Mežaparkā notiks sestdien 21. maijā kopā ar «Hanzas maiznīcu», uz kuru tiks aicināti arī visi starptautiskie dalībnieki.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu