Medaļu nebūs. 1/4 finālā zaudējums Krievijai

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijas izlases basketbolistes šodien Lodzā aizvadīja Eiropas čempionāta ceturtdaļfināla maču pret Krievijas izlasi, taču tāpat kā 2009. gadā Rīgā, pusfinālā latvietes nespēlēs.

Uzvaru ar rezultātu 83:72 izcīnīja Krievija. Rezultatīvākā Latvijas izlasē bija Elīna Babkina, kuras kontā 21 punkt, savukārt Kristīnei Kārkliņai 18 punkti.

Spēli labāk iesāka krievietes un jau diezgan ātri panāca astoņu punktu pārsvaru, taču ar Zanes Tamanes precīzajiem metieniem un pāris caurgājieniem Latvija pietuvojās līdz 16:18. Pēc spēlētām desmit minūtēm Krievijai +5 (23:18).

Otrajā ceturtdaļā Krievija turpināja sekmīgi uzbrukt no tālās distances (pēc puslaika 6 no 7) un panāca vadību ar 29:20. Uzbrukumā latvietes līdz brīviem metieniem tika, bet tie bija neprecīzi, taču atgriezties aizsardzībā mūsējās laicīgi nespēja un pretinieces guva vieglus grozus, kā rezultātā panāca 45:30. Ejot pārtraukumā - 48:37 par labu Krievijai.

Mača otrajā puslaikā krievietes turpināja diktēt noteikumus laukumā. Trešās ceturtdaļas vidū viņām +8 (59:47), bet pēc spēlētām trīsdesmi minūtēm 65:55. Pēdējā ceturtdaļā latvietes pievilka līdz -8, bet tuvāk neizdevās tikt. Uz sekmīgu uzbrukumu sekoja kļūdas aizsardzībā (neizcīnītas bumbas pie sava groza), kas pretiniecēm ļāva atkal iekrāt lielāku pārsvaru. Skanot beigu signālam, 83:72, kas nozīmē, ka Latvijas meitenēm cīņa par medaļām noslēgusies.

Abas komandas savā starpā tikās arī iepriekšējā Eiropas čempionāta ceturtdaļfinālā, kad «Arēnā Rīga» Latvijas basketbolistes pagarinājumā piekāpās ar rezultātu 64:69.

Latvijas valstsvienībai turpināsies cīņa par 5. vietu, kas garantē dalību kvalifikācijas turnirā tikšanai uz Londonas olimpiskajām spēlēm. Lai EČ ieņemtu 5. vietu, jāuzvar atlikušajās divās spēlēs. Pusfinālu par 5.-8.vietu Latvijas izlase aizvadīs jau ceturtdien plkst.16.30 pēc Latvijas laika, kad spēkosies ar Čehijas un Horvātijas spēles zaudētājām.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu