Šogad Latvijā pārdoti jau 70 hibrīdauto

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Šā gada pirmajā pusgadā Latvijā pārdoti jau 70 hibrīdauto, kas ir nepilni 2% no visa jauno auto tirgus, biznesa portālu «Nozare.lv» informēja līzinga kompānijas «Nordea Finance Latvia» valdes priekšsēdētājs Ivars Šmits.

Salīdzinājumam - visa 2010. gada laikā Latvijā tika iegādāti 90 hibrīdauto.

Pēc Šmita domām, hibrīdauto popularitātes pieaugums ir būtisks pagrieziena punkts auto industrijā.

«Ikdienā novērojam, ka pircēji aizvien vairāk vērtē to, cik daudz auto patērē degvielas un kāds ir kaitīgo izmešu daudzums - šo visu parametru kopums beigās nosaka to, vai transporta līdzeklis atbilst videi draudzīga auto statusam,» saka Šmits.

Lai izglītotu sabiedrību par videi draudzīgu transporta līdzekļu izmantošanu, «Nordea Finance» kopā ar auto dīleriem atkārtoti organizē bezmaksas auto atgāzu mērīšanas akciju. Auto kaitīgo izmešu daudzums ir viens no pamata rādītājiem, kas atšķir videi draudzīgu auto no ierastajiem transporta līdzekļiem.

Akcijas laikā, no šodienas līdz 30.jūlijam, «EuroPark» autostāvvietā pie «Rimi» hipermārketa Rīgā, Pulkveža Brieža ielā 33a, ikviens autovadītājs bez maksas varēs izmērīt kaitīgo izmešu daudzumu savam transportlīdzeklim un salīdzināt to ar citiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu