«Saulrieta mūzika» ar Ievu Akurateri un grupu «Lidojošais paklājs»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Svētdien, 4. septembrī plkst. 19.00 akustisko koncertu cikla «Saulrieta mūzika» ietvaros pie smilšu skulptūrām uz AB dambja lidot dziesmās aicina Ieva Akuratere un grupa «Lidojošais paklājs».

Grāmatā «Manai tautai. Ieva Akuratere» lasām, ka Modris Slava dziesminiecei reiz teicis: «Pirmkārt, tu esi Cilvēks un tikai tad dziedātāja.» Par to I. Akuratere: «Mani pārņēma viegls izbrīns par šo vienkāršo patiesību. Kā vienkāršam cilvēkam pieskarties realitātei un apzināties, ka mākslas enerģija ir Dievišķa, un ar pateicību pieņemt iespēju būt tās caurvadītājam, šī ideja man deva jaunus spārnus...»

2003. gadā dziesminiece sāka radošu sadarbību ar ģitāristi, komponisti un aranžētāju Ilzi Grunti. Izveidojās grupa «Lidojošais paklājs», kuras kodols ir Ieva Akuratere, Ilze Grunte, Matīss Akuraters un Zane Šmite. Kopā šie mākslinieki veido dažādas akustiskās mūzikas programmas. Repertuārā ir gan I.Akurateres sacerētās dziesmas, gan arī latviešu tautasdziesmu interpretācijas. Īpašu noskaņu rada Ilzes Gruntes smalkā ģitārspēle, Matīsa Akuratera spēlētais indiešu sitaminstruments tabla un brazīļu perkusijas, un, protams, Zanes Šmites un Ievas Akurateres neatkārtojamās balsis.

11. septembrī koncertu cikla «Saulrietu mūzika» noslēgumā pie smilšu skulptūrām dziesmās un dzejā ieklausīties aicina Haralds Sīmanis un Arvīds Ulme.
Biļetes cena par koncertu un ieeju parkā: 3 Ls.

Biļetes var iegādāties pirms koncerta, kā arī «Biļešu paradīzes» kasēs un internetā «bilesuparadize.lv».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu