Aromātiskā ķirbju maize

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: CC Licence

Nepieciešams:

150 g brūnā cukura
500 g ķirbju masas
300 g miltu
sāls
1,5 t;ejkarotes cepampulvera
150 g valriekstu
100 g dzērveņu
2 olas
muskatrieksts
1 citrona miza
100 g sviesta

Pagatavošana:

Mīkstu sviestu saputo ar cukuru, pieliek olas, turpina putot. Masai pieliek nelielā ūdens daudzumā savārītu ķirbja masu, rīvētu citrona miziņu, rupji samaltus vai ar nazi sagrieztus riekstus, dzērvenes, šķipsniņu muskatrieksta. Masā iejauc miltus un cepampulveri.

Mīklu liek keksa formā, kura iesmērēta ar taukvielām. Cep 180 grādos apmēram stundu un 20 minūtes. Gatavību pārbauda ar kociņu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nepalaid garām
Uz augšu