5.-12.klases skolēni Rīgā brauks bez maksas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejā šodien atbalstīts lēmumprojekts no 1.septembra piešķirt braukšanas maksas atlaidi 100% apmērā 5. līdz 12.klases skolēniem.

Opozīcijas domnieki rosināja veikt precīzus aprēķinus arī par to, lai braukšanas maksu atceltu arī profesionālo izglītības iestāžu skolēniem. Jau vēstīts, ka saskaņā ar sagatavotajiem grozījumiem pašvaldības saistošajos noteikumos par braukšanas maksas atvieglojumiem Rīgas pilsētas sabiedriskā transporta maršrutu tīklā atlaides attieksies tikai uz vispārizglītojošo skolu skolēniem.

Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC) sacīja, ka par profesionālo izglītības iestāžu skolēniem pašvaldība varētu lemt nākamgad.
Saskaņā ar Rīgas pašvaldības SIA «Rīgas satiksme» sniegto informāciju prognozētie pārvadātāja zaudējumi saistībā ar papildu braukšanas maksas atvieglojumu noteikšanu gadā būs 3,168 miljoni latu, 2012.gadā no septembra līdz decembrim - 1,16 miljoni latu.

Nepieciešamais finansējums tiks piešķirts nākamajos Rīgas domes budžeta grozījumos, palielinot dotāciju «Rīgas satiksmei».
Patlaban braukšanas maksas atvieglojums šai pasažieru kategorijai ir noteikts 60% apmērā no mēneša abonementa biļetes cenas vai 50% apmērā, iegādājoties noteiktam braucienu skaitam paredzētās biļetes.

Plānots, ka saistošie noteikumi stāsies spēkā ar mācību sezonas sākumu - 2012.gada 1.septembrī.
Gala lēmumu deputāti pieņems Rīgas domes sēdē.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu