Nenokavē Dereka Džārmena provokatīvā «Karavadžo» vienīgo seansu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

Britu neakarīgā kino slavenākā režisora Dereka Džārmena provokatīvās filmas «Karavadžo» vienīgais seanss Latvijā. Rīgas Kino muzeja lektorija »TAS, KO TU NEDRĪKSTI NEZINĀT VIII. Kino un citas mākslas» noslēguma lekcijā, kinoteātrī Splendid Palace, 9. maijā, 19.00

Ekskluzīva iespēja redzēt filmu, kas tiks demonstrēta no Britu Kino institūta kopijas, kas atvesta uz Rīgu īpaši šim vienīgajam seansam.

«Karavadžo» (Caravaggio), rež. Dereks Džārmens, 1986, Lielbritānija, 93’; lomās – Naidžels Terijs, Tilda Svintone;

Vizuāli un jutekliski piesātināts itāļu renesanses gleznotāja Mikelandželo Merīsi da Karavadžo dzīves un mākslas portrets. Filma – piesātināta kolāža, kuras uzbūve atgādina Karavadžo krāšņās un drosmīgās gleznas. Filmas režisors – britu eksperimentālā kino klasiķis un provokators, nelaiķis Dereks Džārmens, kurš atklāja ekstravagantās Tildas Svintones talantu.

Pirms filmas par gleznotāja vēsturisko personu un tās interpretāciju kino sarunāsies mākslas kritiķis un kurators Vilnis Vējš un kinokritiķe Daira Āboliņa.

  • Filma tiks demonstrēta sadarbībā ar Britu padomi un Britu Kino institūtu.
  • Filma oriģinālvalodā ar sinhrono tulkojumu latviešu valodā.
  • Ieejas maksa: 2.50 LVL, studentiem ar ISIC karti un Latvijas Kinematogrāfistu savienības biedriem 2.00 LVL
  • Informācija: «kinomuzejs.lv», «splendidpalace.lv».
KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu