Latvijā ceturtais zemākais uzņēmumu ienākuma nodoklis ES

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Uzņēmumu ienākuma nodokļa (UIN) likme Latvijā ir ceturtā zemākā no visām Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm, liecina ES statistikas biroja «Eurostat» apkopotie dati par 2012.gadu.

UIN likme Latvijā veido 15%.

Zemākā UIN no visām dalībvalstīm šogad fiksēta Bulgārijā un Kiprā - 10%, Īrijā - 12,5%, Latvijā un Lietuvā - 15%, kā arī Rumānijā - 16%.

Tikmēr augstākās UIN likmes fiksētas Francijā - 36,1%, Maltā - 35%, Beļģijā - 34%, Portugālē - 31,5% un Itālijā - 31,4%.

ES valstīs vidējā UIN likme veido 23,5%, bet eirozonā - 26,1%.

Salīdzinot ar 2000.gadu, UIN likme ES ir samazinājusies par 8,4 procentpunktiem, bet eirozonā - par 8,3 procentpunktiem.

Kopš 2000.gada UIN ir samazinājusies visās ES dalībvalstīs izņemot Ungāriju, kur reģistrēts pieaugums viena procentpunkta apmērā, un Maltu, kur likme ir saglabājusies nemainīga.

Savukārt lielākais likmes samazinājums reģistrēts Bulgārijā - par 22,5 procentpunktiem, Vācijā - par 21,8 procentpunktiem un Kiprā - par 19%.

Latvijā UIN likme kopš 2000.gada ir samazinājusies par desmit procentpunktiem, Lietuvā - par deviņiem, bet Igaunijā - par pieciem.

Igaunijā UIN likme šogad veido 21%, kas ir 12.zemākais līmenis no visām ES dalībvalstīm.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu