Nepieciešams:
Zemeņu putukrējuma torte
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
mīklai:
4 olas
4 ēdamkarotes cukura
4 ēdamkarotes miltu
1 tējkarote cepampulvera
pildījumam:
500 ml saldā krējuma
6 ēdamakrotes cukura
1 ēdamkarote vaniļas cukura
1 kg zemeņu
Pagatavošana:
Olu dzeltenumus saputo ar cukuru, pieliek cepampulveri, miltus, iecilā saputotus olbaltumus. Mīklu liek ar cepampapīru izklātā formā, cep 200 grādos 15 - 20 minūtes, pārbauda ar kociņu.
Atdzisušu biskvītu sagriež divās plāksnēs. Uz pirmās plāksnes liek sagrieztas zemenes, tad pusi no putukrējuma (cukurs+ vaniļas cukurs+ krējums).
Virsū liek otru plāksni, tad putukrējumu, bagātīgi rotā ar zemenēm.