Tiks atklāta foto izstāde par godu konfektes «Serenāde» 75. dzimšanas dienai

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

No 9. līdz 29. jūlijam tirdzniecības centrā »Galerija Centrs», uz Rīdzenes ielas, projekta «Art&Shopping» ietvaros būs aplūkojama foto izstāde «Latvijas lepnums – šokolāde «Laima»». Izstāde tapusi par godu saldumu fabrikas «Laima» konfektes «Serenāde» septiņdesmit piektajai dzimšanas dienai.

«Cauri gadsimtiem «Laima» ražotā šokolāde ir bijusi būtiska Latvijas pārtikas nozares daļa, tās vēsture un attīstība gājusi roku rokā ar valsts ekonomiskajām pārmaiņām. Zīmols «Laima» ir viena no mūsu valsts vizītkartēm pasaulē, pateicoties kurai Latvijas vārdu zina un ciena tālu ārpus tās robežām. Izstāde būs lieliska iespēja rīdziniekiem, pilsētas viesiem un ārvalstu tūristiem no jauna iepazīt Latvijas saldumu karalienes «Laima» dzīves stāstu,» izstādi raksturo t/c «Galerija Centrs» vadītāja Zita Siliņa.

Fotoizstādē būs aplūkojamas divas ekspozīcijas: vienā piecpadsmit fotogrāfijas, kurās atspoguļots pilns kakao pupiņas dzīves cikls - no izaugšanas tālajā Āfrikā līdz «Laima» šokolādes tāfelītei. Otra ekspozīcijas daļa veltīta AS «Laima» vēsturiskajam dzīves stāstam vairāk kā 140 gadu garumā. Būs iespēja iepazīt iepakojumu attīstību, īpaši konfektei «Serenāde», kas šogad svin 75 gadu jubileju.

«Laima» stāsts ir unikāls, jo saglabāta šokolādes ražošanas pamatprasme. Uzņēmums ir viena no retajām šokolādes ražotnēm Eiropā, kur tiek veikts pilns kakao pupu pārstrādes process - kakao pupiņa iziet vairākus apstrādes posmus, līdz kļūst par šokolādi. «Laima». Šokolāde gatavota tikai no augstvērtīgajām Forastero kakao pupiņām, kas augušas Ganā, Āfrikā. Šīs kakao pupiņas, īpaši grauzdējot un maļot rodas tikai «Laima» šokolādei raksturīgā unikālā garša. Šobrīd «Laima» ir lielākais un atpazīstamākais saldumu ražotājs Baltijā, kas izvērsis eksportu 27 pasaules valstīs.

Projekta «Art&Shopping» mērķis ir iepazīstināt Rīgas viesus ar mūsdienu Latvijas kultūras zīmēm. Kampaņas ietvaros uz Rīdzenes ielas varēja jau skatīt izstādes «Krēsls, lampa – laikmeta liecinieki» un kopprojektu «Meža gars», kas veidots sadarbībā ar Latvijas Mākslas akadēmiju.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu