Šmēdiņam potītes trauma, Pļaviņš uz Šveici dosies ar citu pārinieku

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: R. Oliņš/Apollo

Pludmales volejbolista Jāņa Šmēdiņa potītes savainojuma dēļ viņa pārinieks Mārtiņš Pļaviņš šonedēļ Šveices pilsētā Gštādē paredzētajā «Grand Slam» posmā startēs pārī ar Aleksandru Soloveju, vēsta sportistu mājaslapa internetā.

Pēc iepriekšējā «Grand Slam» turnīra Romā, kurā Pļaviņš/Šmēdiņš oficiāli ieguva ceļazīmi uz Londonas olimpiskajām spēlēm, pāra treneris Aigars Birzulis komandai devis pāris brīvdienas, bet jau aizvadīto nedēļu un šīs sākumu duets pavadīja nopietnos treniņos gan smiltīs, gan trenažieru zālē.

Jau pagājušajā ziemas sezonā Vācijā un šīs vasaras sezonas ievadā Šmēdiņam bijušas nelielas problēmas ar vienu no potītēm (saišu sastiepums), taču nu par sevi manīt likusi otra. Pirmdien un otrdien Šmēdiņš apmeklējis ārstus, kuri viņam ieteikuši kāju nedaudz atpūtināt.

«Potītē konstatēti asins sabiezējumi un asinis neriņķo, kā būtu nepieciešams. Tagad trīs četras dienas kāja jāatpūtina un jācer, ka varēšu atsākt treniņus iespējami ātri,» skaidro Šmēdiņš.

Gštādē notiekošais turnīrs tiek uzskatīts par vienu no grūtākajiem Pasaules kausa tūrē, jo norit augstkalnu apstākļos.

Solovejs iepriekš vairākas vasaras trenējies Genādija Samoilova vadībā un kopā ar Rihardu Finsteru startēja 2010. gada Eiropas U-20 čempionātā. 21 gadus vecais un divus metrus garais Solovejs šīs sezonas pirmajos divos Latvijas čempionāta - «Zelta Open» - posmos startēja ar dažādiem pāriniekiem - Rolandu Bergahlu un Finsteru, izcīnot septītās vietas.

Līdz Londonas olimpiskajām spēlēm Pasaules kausa tūres kalendārā bez Gštādes vēl atlicis aizvadīt divus posmus, kas risināsies Berlīnē un Klāgenfurtē, bet olimpiskais pludmales volejbola turnīrs sāksies jau 28. jūlijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu