Graipels uzvar otrajā «Tour de France» posmā pēc kārtas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Vācijas riteņbraucējs Andrē Graipels no «Lotto Belisol» komandas ceturtdien triumfēja arī prestižā daudzdienu velobrauciena «Tour de France» piektajā posmā, izcīnot otro uzvaru pēc kārtas.

196,5 kilometrus garā posma finiša spurtā Graipels šoreiz apsteidza austrālieti Metjū Grosu («Orica GreenEdge») un argentīnieti Huanu Hosē Aedo no «Saxo Bank» komandas.

Pirms šī posma starta skandālu izraisīja Nīderlandes laikraksta «De Telegraaf» publikācija, kurā bija teikts, ka četri bijušie septiņkārtējā «Tour de France» uzvarētāja Lensa Ārmstronga komandas biedri, kuri turklāt piedalās arī šī gada sacīkstēs, liecinājuši pret amerikāni un tagad viņiem visiem draud sešu mēnešu diskvalifikācijas.

Šie četri sportisti ir Džordžs Hinkapijs (BMC), Levijs Leifeimers («Omega Pharma-Quickstep»), Kristians Vandevelde un Deivids Zabriskijs (abi - «Garmin - Barracuda»).

Visas iesaistītās puses gan atkal šo informāciju noliegušas.

Kopvērtējumā pēc pieciem posmiem situācija nemainījās. Līderpozīcijā joprojām ir sestdienas prologā uzvarējušais šveicietis Fabians Kančelara («RadioShack»), bet viņam par septiņām sekundēm zaudē brits Bredlijs Viginss («Sky Procycling») un francūzis Silvēns Šavanels («Omega Pharma-Quickstep»).

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu