Sabiedrībā pazīstami cilvēki popularizēs taupīgu braukšanu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reinis Oliņš/Apollo

Sestdien, 7. jūlijā plkst. 10:00 no rīta no «Statoil» degvielas uzpildes stacijas Duntes ielā 15, Rīgā, ar identiskiem «Opel Insignia» automobiļiem startēs trīs sabiedrībā labi pazīstamu cilvēku komandas, kas veicot aptuveni 320 km garu ceļojumu pa Latviju, savā starpā sacentīsies ekonomiskā braukšanā un popularizēs taupīgu braukšanu.

Vienlaikus šis starts būs arī ievads «Ekorallijam Vidzeme 2012», kurā 14. jūlijā varēs piedalīties ikviens, kurš grib pārbaudīt vai apliecināt savas ekonomiskās autovadīšanas prasmes.

Ekorallija ieskaņas pasākumam ir izvēlētas trīs komandas – aktieri Vilis un Zane Daudziņi ar bērniem, TV dīva Anna Rozīte kopā ar citām māmiņām un bērniem, kā arī Valsts Policijas priekšnieks Ints Ķuzis ar ģimeni.

Visām trijām ekipāžām ar identiskām «Opel Insignia» automašīnām, kas aprīkotas ar 2,0 CDTi, 160 zirgspēku dīzeļdzinējiem un automātiskajām pārnesumkārbām, būs jāveic aptuveni 320 km garš ceļojums, kurā iekļauts Limbažu, Cēsu, Raiskuma, Līgatnes un Siguldas apmeklējums. Ceļojuma laikā visām trijām ekipāžām nāksies saskarties ar dažādiem atjautības, orientēšanās un citiem uzdevumiem, kas gluži kā sastrēgumi ikdienas satiksmē tās kavēs un palielinās degvielas patēriņu.

Pēc divu dienu ceļojuma visas ekipāžas finišēs «Statoil» degvielas uzpildes stacijā Krišjāņa Valdemāra ielā 104, kur arī tiks noskaidrots kura no ekipāžām ir bijusi visdraudzīgākā dabai un ir spējusi ceļojumā patērēt vismazāk degvielas.

Pēc «Opel Baltija» sniegtajiem datiem «Opel Insignia» ar 2,0 CDTi dīzeļdzinēju un automātisko pārnesumkārbu kombinētajā ciklā uz 100km patērē vien 5,7 litrus dīzeļdegvielas. Taču «Drošas Braukšanas Skolas» eksperti norāda, ka, vadot šīs automašīnas atbilstoši ekonomiskas braukšanas pamatnosacījumiem, ir iespējams panākt vēl mazāku degvielas patēriņu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu