Nepieciešams:
Kartupeļu kroketes ar sieru (12)
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
1 kg kartupeļu
1 glāze smalki rīvēta Parmassan siera
4 olas
rīvmaize
sāls
pipari
muskatrieksts
eļļa
Pagatavošana:
Kartupeļus ar visu mizu izvāra, mizo, izspiež caur spiedi. Kartupeļu masai pieliek 2 olas, sāli, rīvētu muskatriekstu, sieru un piparus pēc garšas, samaisa masu. No kartupeļu masas gatavo bumbiņas vai citas formas kroketes, apviļā sakultā olā, rīvmaizē, cep sakarsētā eļļā gaiši brūnas.
Kroketes pasniedz karstas ar krējuma mērci.