Nepieciešams:
Ķiploku zupa (12)
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
1,5 l buljona
150 g ķiploka
1 saldā paprika
100 g melno olīvju
timiāns
sāls
olīveļļa
Kajennas pipars
baltmaizes grauzdiņi
siers
Pagatavošana:
Papriku sagriež nelielās plānās sloksnītēs, apcep sakarsētā eļļā. Olīvas sagriež ripiņās, ķiplokos plānās šķēlītēs, pieliek paprikai, apcep. Pieliek sagrieztu Kajennas piparu, timiānu, sāli, apcep, pielej buljonu. Zupu vāra 5 minūtes. Zupu salej porciju traukos, virsū liek apgrauzdētu baltmaizi, pārkaisa ar rīvētu sieru. Pirms pasniegšanas zupas trauciņus var ielikt cepeškrāsnī 200 grādos, līdz siers izkūst.