Brūss Viliss apsver iespēju iesūdzēt tiesā tehnoloģiju gigantu «Apple» (16)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIAnovosti/Scanpix

Amerikāņu aktieris Brūss Viliss apsver iespēju iesūdzēt tiesā informācijas tehnoloģiju gigantu «Apple», jo tā izveidotie noteikumi neļauj nodot meitām mantojumā apjomīgu ierakstu kolekciju.

57 gadus vecais aktieris pauda vēlēšanos pēc nāves atstāt meitām Ramerai, Skautai un Tallulai digitālo ierakstu kolekciju, taču uzskata, ka interneta veikalā «iTunes» lietotāji varot tikai «aizņemties» nopirktās dziesmas, nevis tās pilnīgi iegūt savā īpašumā.

Vilisu atbalsta tiesību aizstāvju grupa «Open Rights Group». «Lejupielādēto mūziku nevar pārdot draugam, un to testamentā nevar novēlēt kādam citam,» teica grupas pārstāvis Džims Kiloks. «Lieliski, ka Brūss Viliss pret to iebilst.»

Ārvalstu mediji ziņo, ka kolekcijas izveidošanai aktieris iztērējis vairākus tūkstošus dolāru. Tajā ietilpst leģendāro grupu «The Beatles» un «Led Zeppelin» dziesmas, un apjomīgā kolekcija lejupielādēta «daudzos, daudzos «iPod».

Mediji pieļauj, ka Viliss lūgs savai juristu komandai panākt vienošanos ar «Apple».

Kompānija ir tiesīga bloķēt jebkura lietotāja «iTunes» kontu, ja radušās aizdomas, ka tas pārsūta mūziku citiem cilvēkiem, turklāt no interneta veikala lejupielādētās dziesmas var atskaņot tikai «Apple» ražotajos atskaņotājos.

Komentāri (16)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu