Apdrošinātājs Latvijā izmaksās rekordlielu atlīdzību (65)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Uzņēmums «Balta» apdrošināšanas brokeru sabiedrības «Aon Baltic» Latvijas filiāles klientam par ugunsnelaimē nopostītu māju izmaksās rekordlielu atlīdzību – aptuveni pusmiljonu eiro.

Kā portālam «Apollo» pavēstīja «Baltas» pārstāve Ilze Rassa, maijā celtnieku vainas dēļ, remontējot jumtu, aizdegās kādas privātpersonas dzīvojamā māja Pierīgā.

«Balta» klientam operatīvi nodrošināja profesionāla celtnieka konsultāciju un palīdzību, kas rekordīsā laikā ne tikai nodrošināja sarežģītas konstrukcijas pagaidu jumta uzstādīšanai, bet arī šobrīd veic visus darbus, kas nepieciešami ēkas atjaunošanai pēc ugunsgrēka, lai jau šogad atjaunoto ēku pagūtu nodod klientam.

Pašlaik ir daļēji izmaksāta atlīdzība par pilnībā nodegušo mantu, daļa mantu vēl tiek restaurētas, un turpinās atlīdzību izmaksa par ēkas atjaunošanu, jaunā mitekļa īri un cietušās mājas fizisko apsardzi, kas nepieciešama, kamēr ēkai nav ielikti logi un durvis.

«Tiklīdz tika apzinātas klienta vajadzības, nekavējoties izmaksājām avansu 10 000 latu apmēra, lai klientam būtu iespējams atjaunot savu ikdienu. Arī tagad cenšamies klientam sniegt visu vajadzīgo palīdzību, lai iespējami īsā laikā varētu atjaunot ēku un atlīdzināt visus negadījuma rezultātā nodarītos zaudējumus, kā arī apmaksājam pagaidu dzīves vietas īres izdevumus,» norāda uzņēmuma atlīdzību direktors Ingus Savickis.

Apdrošināšanas brokeru sabiedrības «Aon Baltic» Latvijas filiāles vadītājs Aigars Milts skaidro: „»Aon» savu darbību Latvijā fokusē galvenokārt uz korporatīvo klientu segmentu, rūpējoties arī par savu korporatīvo klientu pārstāvjiem, piemēram, nozīmīgāko uzņēmumu vadošajiem darbiniekiem piedāvājam arī īpašus apdrošināšanas produktus. Viens no tiem ir uz BALTA apdrošināšanas nosacījumiem izstrādātā «Aon Home» polise, ko izmantoja minētais rekordatlīdzības klients saistībā ar mājas ugunsgrēku. Šādos sadarbības gadījumos mūsu galvenā uzmanība tiek vērsta uz pēc iespējas plašākas aizsardzības nodrošināšanu klientu īpašumam.»

Kopējā mājas platība ir 550 kvadrātmetri. Pašlaik ir pilnībā apzinātas ēkas atjaunošanas izmaksas, pilnā sparā rit mājas fasādes atjaunošanas darbi un iekštelpu remonts. Izglābtā manta ir iztīrīta, tiek atjaunota un pašlaik tiek uzglabāta pie sadarbības partnera.

Plānots, ka līdz gada beigām klients būs ticis pie sava jaunā mājokļa.

Komentāri (65)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu