Eksperts: Ziemas periodā degvielas patēriņš samazināsies (22)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Ziemas periodā degvielas patēriņš samazināsies un to ietekmēs gan fakts, ka daļa autovadītāju šajā gadalaikā braukšanu pārtrauc, gan iespējamie smagie braukšanas apstākļi, kad vēlēšanās kaut kur doties sarūk, biznesa portālam «Nozare.lv» atzīst jomas eksperts Uldis Sakne.

Viņš norāda, ka komerctransporta patēriņš nevarot būtiski samazināties, taču tas nenozīmējot, ka saruks tikai benzīna patēriņš, jo viena daļa privāto braucēju jau ir pārgājuši uz dīzeļdegvielu.

Cenas patlaban patēriņu īpaši neietekmējot, jo to līmenis nav visaugstākais, turklāt patērētājs pie augsta cenu līmeņa ir pieradis un tas viņu vairs tā neuztrauc, uzsver eksperts. Nepieciešamība braukt jau esot izvērtēta, braucēji izvēlējušies ekonomisku braukšanas režīmu.

Sakne norāda, ka pašreizējais naftas un naftas produktu līmenis varētu saglabāties līdz jaunajam gadam, kad sāksies jaunas finansiālās aktivitātes un tiks spriests par valstu, banku un citu iestāžu budžetiem. «Uzskatu, ka cenas zemākas nepaliks arī pēc tam, vienlaikus nav īsti argumentācijas tām kāpt. Patlaban neizskatās, ka pasaules ekonomikām tiktu sniegtas pozitīvas izaugsmes prognozes, tieši otrādi, līdz ar to patēriņš varētu neaugt un cenas uz šī faktora rēķina nevarētu īpaši mainīties uz augšu,» apgalvo Sakne.

Kā norāda eksperts, situāciju vienīgi varētu ietekmēt kādi neparedzēti procesi Tālajos vai Tuvajos Austrumos. Konflikti šajā reģionā varot radīt papildu problēmas.

Kā ziņots, pagājušonedēļ lielākā daļa Latvijas degvielas uzpildes staciju tīklu paaugstināja 95.markas benzīna litra cenu. «Statoil» palielināja 95.markas benzīna litra cenu no 95,9 līdz 96,9 santīmiem, «Lukoil» - no 94,6 līdz 95,5 santīmiem, bet «Neste» - no 94,7 līdz 95,7 santīmiem.

Komentāri (22)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu