Filma par Linkolnu nominēta 13 «Critics' Choice» balvām (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters-AFP/Scanpix

Stīvena Spīlberga režisētā vēsturiskā drāma «Lincoln» («Linkolns») otrdien ieguva 13 «Critics' Choice» nominācijas, pārspējot mūziklu «Les Miserables» («Nožēlojamie») un komēdiju «Silver Linings Playbook» («Optimista stāsts»).

«Linkolns» cīnās par labākās filmas un labākā režisora godu. Aktieri Daniels Dejs-Lūiss, Tomijs Lī Džounss un Sallija Fīlda nominēti individuāli, kā arī viss aktieru sastāvs pretendē uz balvu.

«Linkolns» ir pirmā filma, kurai piešķirts tik daudz «Critics' Choice» nomināciju. Iepriekšējais rekords piederēja baleta drāmai «Black Swan» («Melnais gulbis»), kas 2011.gadā tika nominēta 12 kategorijās.

Taču šogad Brodvejas mūzikla «Nožēlojamie» ekranizācija ieguvusi 11 nominācijas. Par balvām cīnīsies tās aktieri Hjū Džekmens un Anna Hataveja, kā arī režisors Toms Hūpers.

Savukārt Deivida Rasela filma «Optimista stāsts» tika nominēta desmit kategorijās. Tās galvenās lomas tēlotāja Dženifera Lorensa kļuva par visvairāk nominēto aktrisi, iegūstot pavisam četras nominācijas par lomām «Optimista stāstā» un «The Hunger Games» («Bada spēles»).

«Critics' Choice» balvu ieguvējus izvēlas vairāk nekā 270 filmu kritiķi, kas strādā televīzijā, radio un internetā. Uzvarētāji tiks paziņoti 10.janvārī Santamonikā, Kalifornijā.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu