Karro: Sezonu gribu noslēgt uz labas nots (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ray Archer, www.steveturnerracing.com

Latvijas motobraucējs Matīss Karro, kurš svētdien izcīnīja augsto desmito vietu Vācijā notikušajā pasaules čempionāta motokrosā 13. posmā prestižākajā MX1 klasē, pēc gūtā panākuma vēlas saglabāt vēsu galvu un noslēgt sezonu uz labas nots.

Kā ziņots, Karro pirmajā braucienā ieņēma vien 16. vietu, bet otrajā braucienā viņš bija septītais, kas posma kopvērtējumā deva desmito pozīciju.

«Pirms sacensībām jau jutu, ka šī būs mana tipa trase, taču, lai pilnībā aprastu ar to, man pagāja zināms laiks. Iespējams, pie vainas bija milzīgais karstums, kas tobrīd bija Vācijā, - sestdien gaiss bija uzsilis līdz 40 grādiem, bet sacensību dienā gaisa temperatūra sasniedza 42 grādus,» Karro teikto citē sportista preses pārstāvis Mārtiņš Jankovskis.

«Sen tik labs rezultāts kādā no pasaules čempionāta posmiem man nav bijis. Pirms apmēram četriem vai pieciem gadiem MX2 klasē finišēju septītais, bet MX1 klasē šis noteikti ir mans labākais rezultāts karjerā,» pauda sportists, kurš uz starta vēl izgāja ar veco motociklu, jo pirms šīm sacensībām neizdevās patestēt jauno motociklu. Jau šonedēļ ar jauno spēkratu tiks aizvadīti testi, tādējādi pastāv liela iespēja, ka jau nākamajā posmā Čehijā Karro uz starta izies ar jauno motociklu.

«Tagad nedrīkst atlaist un jāturpina koncentrēties uz visiem 100%, lai nepieļautu kļūdas, jo parasti, kad ir labi rezultāti un laba sportiskā formā, var viegli pazaudēt koncentrēšanos un iedzīvoties ķibelēs. Gribu beigt sezonu uz labas nots,» uzsvēra Karro.

Runājot par posma finālsacensību braucieniem, Karro izcēla, ka pirmajā ļoti patraucējis lielais karstums, kā arī piedzīvots kritiens. Savukārt otrajā braucienā latvietis uzķēris labu ritmu un sajūtas, tiekot pie rezultāta, kas viņu padara «fantastiski priecīgu».

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc 13 posmiem MX1 klasē Karro ar 120 punktiem ieņem 18. vietu, Augusts Justs ar nopelnītiem 59 punktiem ir 20.pozīcijā, divos posmos startējušais Dāvis Ivanovs ar 11 punktiem ir 33. vietā, bet Ivo Šteinbergs ar diviem izcīnītiem punktiem trīs posmos ir 54. pozīcijā.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu