«Latio»: Jūrmalā palielinājies pieprasījums pēc savrupmāju iegādes (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Andrejs Baburovs/LETA

«Jūlijā, salīdzinot ar jūniju un maiju, pieprasījums pēc savrupmājām Jūrmalā ir palielinājies. Arī kopējā aktivitāte Jūrmalas nekustamā īpašuma tirgū jūlijā ir pieaugusi. Nozīmīga daļa no pircējiem ir ārzemnieki, tomēr pēdējā laikā palielinās arī vietējo iedzīvotāju interese par īpašumu iegādi Jūrmalā. Ārvalstu pircēju pieplūdums jūlijā saistīts gan ar atvaļinājumu laiku un atpūtu pie mums, gan arī ar dažādiem Jūrmalā notiekošajiem pasākumiem,» norāda «Latio» Jūrmalas nodaļas vadītājs Edgars Spuravs.

Viņš skaidro, ka ārzemju pircēji lielākoties vēlas iegādāties savrupmājas platībā līdz 300 kvadrātmetriem, ar teritoriju līdz 2000 kvadrātmetriem un par cenu līdz 300 000 – 350 000 eiro. Īpašuma atrašanās Jūrmalas centrālajā daļā šiem pircējiem ne vienmēr ir būtiska, bieži vien svarīgākais ir ūdens – jūras vai upes – tuvums, klusums, iespēja atpūsties. Līdzīgas prasības ir arī vietējiem pircējiem, tomēr galvenokārt viņi meklē savrupmājas par cenu līdz 200 000 eiro.

«Ārzemnieki interesējas arī par jauno projektu dzīvokļu iegādi. Turklāt, kā rāda mūsu uzņēmuma veiktā analīze, ārvalstu pircēji iegādājas dzīvokļus ne tikai Jūrmalas centrālajā daļā, bet arī tālākās vietās, piemēram, Kauguros. Kopumā 2012.gadā palielinājās ārvalstnieku veikto dzīvokļu pirkumu skaits tālāk no Jūrmalas centra,» norāda Spuravs.

Jūrmalas jauno projektu dzīvokļu cenas patlaban ir robežās no 3 200 līdz 4 500 eiro par kvadrātmetru. Piedāvājumā ir arī dārgāki dzīvokļi, kur augsto cenu nosaka ļoti laba atrašanās vieta, skats uz jūru vai kāda cita ekskluzivitātes iezīme.

«Latio» apkopoto Zemesgrāmatas datu analīze rāda, ka šā gada pirmajos sešos mēnešos salīdzinājumā ar iepriekšējā gada pirmo pusi mājokļu pirkuma darījumu skaits Jūrmalā palielinājies par 41%, tai skaitā darījumi ar dzīvokļiem auguši par 50%, bet darījumi ar savrupmājām – par 21%. Kopumā šā gada pirmajā pusē Jūrmalā noticis 481 mājokļu darījums. Lielākais darījumu skaits mēnesī bijis maijā, kad reģistrēti 105 mājokļu darījumi.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu