Valdība piešķīrusi 210 000 latu Eiropas rallija čempionāta posma sarīkošanai (10)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Valdība vakar piešķīra Izglītības un zinātnes ministrijai 210 000 latus pārskaitīšanai Latvijas Automobiļu federācijai, lai segtu ar Starptautiskās Automobiļu federācijas Eiropas rallija čempionāta posma rīkošanu Latvijā 2014.gadā saistītos licences maksājuma izdevumus.

Valdība vakar uzklausīja un pieņēma zināšanai Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) informatīvo ziņojumu par Eiropas rallija čempionāta posma organizēšanu Latvijā 2014.gadā.

Saskaņā ar biedrības iesniegto tāmi 2014.gada Eiropas rallija čempionāta Latvijas posma organizēšanas izmaksas tiek plānotas 560 000 lati, no kuriem 37% jeb 210 000 latu plānots piesaistīt no valsts budžeta licences maksājuma veikšanai, savukārt 63% jeb 350 000 latu plānots piesaistīt no reģiona pašvaldībām un sponsoriem un iekasēt kā dalības maksu no sportistiem un samaksu par biļetēm no skatītājiem.

Biedrība esot saņēmusi konceptuālu atbalstu no Kuldīgas un Liepājas pašvaldībām, kuras ir gatavas iesaistīties 2014.gada rallija Latvijas posma norises līdzfinansēšanā, norādot, ka tā organizēšanai ir nepieciešams arī valsts budžeta līdzfinansējums.

Kā ziņots, Liepāja un Ventspils februārī pirmo reizi uzņēma Eiropas rallija čempionāta posmu, pēc tam izpelnoties augstu novērtējumu no Starptautiskās Automobiļu federācijas. Arī nākotnē rīkotāji cer Latvijā uzņemt čempionāta ziemas posmu.

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu