Samazina degvielas cenas (10)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

SIA «Statoil Fuel&Retail Latvia» šodien samazināja benzīna cenu par vienu santīmu litrā un dīzeļdegvielas cenu - par diviem santīmiem litrā.

Kā skaidro uzņēmumā, cena samazināta, turpinoties naftas produktu cenu samazinājumam pasaules biržās un samazinoties lata un ASV dolāra valūtas kursam.

Zemākā 95.markas benzīna cena par litru patlaban Rīgā «Statoil» tīklā ir 0,924 lati, bet dīzeļdegvielai - 0,914 lati, liecina informācija uzņēmuma mājaslapā.

Cenas samazinājis arī degvielas tirgotājs «Neste» - uzpildes staciju tīklā cenas ir samazinātas par diviem santīmiem litrā dīzeļdegvielai un vienu santīmu litrā benzīnam.

«Neste» savā mājaslapā degvielas cenas nenorāda, taču, kā liecina LETA apkopotā informācija, šorīt 95.markas benzīns maksāja 0,922 latus, bet dīzeļdegviela - 0,917 latus.

Iepriekšējo reizi degvielas cenas tika samazinātas 18.septembrī.

Kā ziņots, naftas cenas pasaulē pirmdien piedzīvojušas kritumu saistībā ar aizvien mazākām bažām par saspīlējumu Tuvajos Austrumos un tā potenciālo ietekmi uz naftas piegādēm.

ASV vieglās jēlnaftas «West Texas Intermediate» (WTI) cena novembra piegādēm tirdzniecību pirmdien noslēdza ar kritumu par 1,16 dolāriem - līdz 103,59 dolāriem (53,76 latiem) par barelu.

Savukārt Londonas «Brent» jēlnaftas cena tirdzniecības sesijas noslēgumā bija sarukusi par 1,06 dolāriem - līdz 108,16 ASV dolāriem (56,13 latiem) par barelu.

Eiropas Savienības (ES) augstākā pārstāve ārlietās un drošības jautājumos Ketrina Eštone pirmdien paziņoja, ka Irānas jaunais ārlietu ministrs šonedēļ Ņujorkā tiksies ar ASV valsts sekretāru un Krievijas, Ķīnas, Lielbritānijas, Francijas un Vācijas ministriem, lai apspriestu Teherānas kodolprogrammu.

Bažījoties, ka Teherāna vēlas attīstīt kodolieročus, ANO Drošības padome ir piemērojusi Irānai četras sankciju kārtas. Līdzīgi rīkojušās arī ASV un to Rietumu sabiedrotie.

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu