«VEF Rīga» oficiāli pārtraukusi līgumu ar centra spēlētāju Lavalu (14)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mikus Kļaviņš/VEF Rīga

Latvijas čempionvienība «VEF Rīga» oficiāli lauzusi līgumu ar Nigērijas basketbola izlases centra spēlētāju Gani Lavalu, vēsta komanda.

Kā ziņots, «VEF Rīga» otrdien ar 71:80 ULEB Eirolīgas kvalifikācijas pirmajā kārtā piekāpās turnīra mājiniecei Viļņas «Lietuvos rytas» un Eirokausu sezonu turpinās Eiropas kausa izcīņā.

Tomēr pirmdien Lavals negaidīti atteicās doties uz Viļņu un palika Rīgā. Savukārt, kamēr komanda atradās Lietuvā, viņš pēc savas iniciatīvas devies uz ASV.

Kā zināms, «VEF Rīga» komandai pašlaik savainots ir cits centra spēlētājs Kaspars Bērziņš, kurš turklāt vēlas pārtraukt līgumu, tāpēc pēc Lavala atteikšanās doties laukumā mačā ar Viļņas klubu Latvijas čempioniem garajā galā palika vien jaunie Anžejs Pasečņiks un Viktors Iļjins, kuri ātri parādīja, ka vēl nav sasnieguši tik augstu līmeni.

Tagad «VEF Rīga» komanda oficiāli atzinusi, ka aģentu tirgū meklē jaunu centra spēlētāju.

«Spēlē pret «Lietuvos rytas» redzējām, ka komandas sniegums ir labs visās laukuma pozīcijās, izņemot centru. Tas ir objektīvi, jo abi jaunie spēlētāji pagaidām var pildīt tikai palīgu lomu,» intervijā Latvijas Televīzijai (LTV) trešdien teica kluba padomes priekšsēdētājs Edgars Jaunups. «Jauna centra spēlētāja piesaiste ir aktuāls jautājums, ko mēs ļoti dinamiskā un enerģiskā veidā cenšamies risināt.»

Jaunups uzskata, ka šis laiks no komandas komplektēšanas viedokļa ir ļoti pateicīgs, jo jau pavisam drīz tirgū parādīsies tie spēlētāji, kuri nebūs izturējuši pārbaudi Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubos. «VEF Rīga» treneru redzeslokā pašlaik jau ir vairāki spēlētāji, kuri vidū ir gan amerikāņi, gan eiropieši.

«Lavala sniegums treniņos un pārbaudes spēlēs mani neapmierināja. Viņš piedalījās apmērām piecās cīņās, tomēr sniegums laukumā nebija tāds, uz kādu cerējām. Tāpat viņa attieksme bija tālu no vēlamās,» pēc otrdienas spēles stāstīja «VEF Rīga» galvenais treneris Ramūns Butauts. «Mums nezināmu iemeslu dēļ Lavals pirmdien atteicās doties ar komandu uz Viļņu. Tā bija viņa paša izvēle, tikai viņa lēmums.»

Komentāri (14)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu