Ministrs: Sīrijas ķīmiskos ieročus nevarēs iznīcināt Norvēģijā (10)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Norvēģija piektdien paziņoja, ka nevarēs atsaukties ASV lūgumam un atļaut tās teritorijā iznīcināt Sīrijas ķīmiskos ieročus, jo ieroču iznīcināšanai atvēlēts pārāk neilgs laiks.

«Saprotot ASV pusi, mēs esam secinājuši, ka turpmāk Norvēģija vairs nav uzskatāma par [ieroču] iznīcināšanas vietu,» sacīja Norvēģijas ārlietu ministrs Berge Brende.

Šāds lēmums pieņemts, ņemot vērā ierobežoto darbu veikšanas laiku - ieročiem jābūt iznīcinātiem līdz nākamā gada vidum -, kā arī tehniskos un juridiskos ierobežojums, norādīja ministrs.

Norvēģijas valdība «ļoti nopietni» iepazinusies ar ASV lūgumu pieņemt iznīcināšanai Norvēģijas teritorijā Sīrijas ķīmisko ieroču arsenāla daļas, sacīja Brende.

Tomēr pat tad ministrs norādījis uz šķēršļiem, kuru dēļ būtu grūti atsaukties šim lūgumam, arī uz to, ka Norvēģijai trūkst vajadzīgās ekspertīzes un infrastruktūras.

Jau vēstīts, ka ANO Drošības padome 27.septembrī pieņēma rezolūciju, akceptējot ASV un Krievijas rosināto plānu Sīrijas ķīmisko ieroču iznīcināšanai līdz 2014.gada vidum.

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu