Pasaules čempions trīssoļlēkšanā Tamgo lauzis kāju (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Pasaules čempions trīssoļlēkšanā Tedijs Tamgo no Francijas lauzis kāju un jau pārcietis operāciju.

Tamgo operēts trešdien - dienu pēc tam, kad viņš vienā no lēcieniem treniņā izdzirdējis krakšķi kreisajā kājā. Pēcāk izrādījās, ka slavenais trīssoļlēcējs lauzis stilba kaulu, bet noritējusī operācija bijusi veiksmīga.

Vēl nav zināms, cik ilgs laiks Tamgo būs nepieciešams, lai atveseļotos, taču skaidrs, ka ziemas sezona viņam ir beigusies vēl īsti nemaz nesākusies.

Kā izteikušies sportista pārstāvji, Francijas sportista mērķis vēl joprojām ir veiksmīga sagatavošanās 2016. gada olimpiskajām spēlēm.

Tamgo jau pērn izlaida visu ziemas sezonu, lai veiksmīgi sagatavotos šī gada pasaules čempionātam vieglatlētikā, kas augustā norisinājās Krievijas galvaspilsētā Maskavā. Šajās sacensībās vieglatlētam izdevās triumfēt, aizlecot 18,04 metrus tālu, kas ir visu laiku trešais labākais sasniegums.

Pagājušā gada jūnijā operācijā Tamgo tika likvidēts izaugums viņa labajā potītē. Pirms tam sportists aizpagājušā gada jūlijā salauza šo potīti, bet pēc tam kāds kaula gabaliņš nebija pilnībā saaudzis.

Pirmās operācijas dēļ 2010. gada pasaules čempions telpās un 2011. gada Eiropas čempions telpās aizpērn izlaida pasaules čempionātu stadionā, bet otrās operācijas dēļ pagājušajā gadā nepiedalījās Londonas olimpiskajās spēlēs.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu