F1 sezonas pēdējā posmā turpmāk piloti saņems dubultu punktu skaitu (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Pirmās formulas (F-1) noslēdzošajā posmā no 2014. gada pilotiem tiks piešķirts dubults punktu skaits, jo organizatori cer, ka šādi tiks palielināta intriga cīņā par pasaules čempiona titulu.

Līdz ar to nākamajā sezonā uzvarētājs noslēdzošajā posmā tiks pie 50 punktiem, otrās vietas ieguvējs saņems 46 punktus un tā līdz desmitajai vietai.

Ja šāda sistēma būtu ieviesta jau iepriekš, pēdējās sezonās citi pasaules čempioni būtu bijuši 2012. un 2008. gadā, kad attiecīgi Sebastjans Fetels un Lūiss Hemiltons būtu piekāpušies Fernando Alonso un Felipem Masam.

Tāpat lemts, ka no 2014. gada F-1 pilotiem būs pastāvīgie numuri, kurus tie varēs paturēt visu savu karjeru.

Kamēr #1 tiks rezervēts iepriekšējā gada pasaules čempionam, sportisti varēs izvēlēties jebkuru numuru no #2 līdz #99.

Ja vienā gadā vienu numuru izvēlēsies vairāk nekā viens sportists, priekšrocība būs tam, kurš ieņēmis augstāku vietu iepriekšējās sezonas kopvērtējumā.

Līdzīga sistēma tiek izmantota «MotoGP» motošosejas čempionātā, kurā Valentīno Rosi visu karjeru braucis ar nu jau ikonisko #46, ko atstāja arī gados, kad bija pasaules čempions.

Bet amerikāņu motosportā pieņemts, ka fiksētie numuri ir komandām, nevis braucējiem, bet čempionu pāriešanu uz #1 kļuvusi par retumu.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu