Ķīnai nav izdevies atrast nekādas pazudušās «Malaysia Airlines» lidmašīnas pēdas savā teritorijā (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Aero Icarus, CC BY-SA 2.0

Ķīnai nav izdevies atrast nekādus pierādījumus, ka 8.martā pazudusī «Malaysia Airlines» lidmašīna būtu ielidojusi tās gaisa telpā vai teritorijā, atsaucoties uz Ārlietu ministriju, vēsta Ķīnas mediji.

«Meklēšanas darbi norit pilnā sparā,» norādījis Ārlietu ministrijas preses pārstāvis.

Ķīnas ziņu aģentūra «Siņhua» vēsta, ka satelītu un radaru dati analizēti «pedantiski detalizēti».

Runājot par pazudušo cilvēku radiniekiem, ministrijas preses pārstāvis norādīja, ka Ķīna «vairākkārt lūgusi Malaizijas pusi parūpēties par pasažieru radiniekiem un atbildēt uz viņu pamatotajām bažām».

Jau ziņots, ka aviokompānijas «Malaysia Airlines» lidmašīna «Boeing 777-200» pazuda 8.martā ceļā no Kualalumpuras uz Pekinu. Tajā atradās 239 cilvēki.

Sakari ar lidaparātu pārtrūka brīdī, kad tā atradās netālu no Malaizijas un Vjetnamas gaisa telpu robežas, un tas notika aptuveni stundu pēc lidmašīnas izlidošanas no Kualalumpuras uz Pekinu. Lidmašīna tobrīd atradās aptuveni pusceļā starp Malaizijas dienvidu pilsētu Kota Baharu un Vjetnamas dienvidu punktu, lidojot vairāk nekā desmit kilometru augstumā.

No lidmašīnas netika saņemti signāli par tehniskām ķibelēm, neatbilstošiem laikapstākļiem vai citām grūtībām.

Malaizijas premjerministrs Nadžibs Razaks sestdien paziņoja, ka lidmašīnā kāds apzināti atslēdzis saziņas iekārtas un mainījis tās kursu.

Lidmašīnas meklēšana izvērsta jau 7,7 miljonu kvadrātkilometru platībā.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu