VID zem kravas auto grīdas atrod gandrīz pusmiljonu kontrabandas cigarešu (13)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Valsts ieņēmumu dienests, All Rights Reserved

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) muitas amatpersonas, veicot muitas kontroles pasākumus uz Latvijas-Baltkrievijas robežas, novērsa mēģinājumu nelegāli pārvietot nepilnu pusmiljonu cigaretes ar Baltkrievijas Republikas akcīzes nodokļa markām. Cigaretes atradās kravas automašīnas piekabes grīdā izveidotā slēptuvē, «Apollo» informēja VID pārstāve Evita Teice-Mamaja.

Sestdien Pāternieku muitas kontroles punktā VID muitas amatpersonas, veicot Latvijā iebraucošās kravas automašīnas kontroli, pēc zāģmateriālu kravas izkraušanas zem piekabes grīdas seguma konstatēja 468 000 nedeklarētas cigaretes «FEST» ar Baltkrievijas Republikas akcīzes nodokļa markām.

VID Muitas kriminālpārvaldē par minēto faktu tika uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 190.panta par muitošanai pakļauto preču ievešanu Latvijas Republikas muitas teritorijā, noslēpjot tās no muitas kontroles un nedeklarējot. Par minētā noziedzīgā nodarījuma izdarīšanu viena persona atzīta par aizdomas turēto un tai piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Kontrabandas ceļā ievestās 468 000 cigaretes ar Baltkrievijas Republikas akcīzes markām izņemtas uzsāktā kriminālprocesa ietvaros un tuvākajā laikā tiks pieņemts lēmums par to nodošanu Nodrošinājuma valsts aģentūrai iznīcināšanai.

Komentāri (13)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu