Latvijas Nacionālajā teātrī top izrāde «Ezeriņš» Elmāra Seņkova režijā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Režisors Elmārs Seņkovs un viņa domubiedri jau trešoreiz ķeras pie latviešu klasikas zelta novelēm, šoreiz pie Jāņa Ezeriņa. Dramaturģe Rasa Bugavičute, scenogrāfs un kostīmu mākslinieks Aigars Ozoliņš, Edgara Mākena muzikālais noformējums, portālam «Apollo» pastāstīja Līga Rimšēviča.

Kā izstāstīt cilvēka likteni dažās minūtēs, ja dzīvē liktenīgi notikumi notiek dažāda garuma minūtēs, stundās un dienās? Neticamas satikšanās, neiespējama mīlestība, neparasti raksturi, negaidīta nāve – iespēju to piedzīvot koncentrētā laika nogrieznī, pašam paliekot pie skaidra prāta, dāvā tikai māksla.

Jānis Ezeriņš raksta par cilvēku vājībām, izmisīgiem centieniem izprast dzīvi, laika un liktens spēlēm, trauslo robežu starp dzīvību un nāvi. Īpaša vērtība nenoliedzami piemīt Jāņa Ezeriņa valodas izjūtai, ar kuru viņš rotaļīgi ievilina savās novelēs.

Deviņas Jāņa Ezeriņa noveles izspēlē un izstāsta septiņi aktieri – Astrīda Kairiša, Ināra Slucka, Madara Saldovere, Uldis Anže, Normunds Laizāns, Uldis Norenbergs, Jānis Skanis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu