Klajā nākusi Džordža Mārtina sāgas jaunākā grāmata

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Īsi pirms svētkiem izdevniecība «The White Book» laidusi klajā nākamo amerikāņu fantāzijas dižgara Džordža Mārtina sāgas «Dziesma par ledu un uguni» grāmatu – «Vārnu dzīres» II.

Sāga «Dziesma par ledu un uguni» ieved pārbagātas fantāzijas pasaulē. Autors, par pamatu ņemot Sarkanās un Baltās rozes karus vēlīno viduslaiku Anglijā, ir radījis pats savu valstību – tik dzīvu, bagātu, valdzinošu un vienlaikus baisu, ka tā apbūrusi visu mūsdienu pasauli.

Ticības brāļi bruņojas, dzelzsvīri nekaunīgi dodas iekarojumos, Straujupe krīt, bet sirotāji sparīgi vajā Frejus. Vai Sersejai izdosies nomelnot vedeklu un atbrīvoties no nevēlamajiem Tīreliem? Cik kvēla ir Džeimija mīlestība pret māsu? Kāda alga par centību gaida Brīnu? Vai Citadele noticēs Sema stāstam par svešajiem un pūķiem?

Izvirtības mazāk, toties asiņu un kaņepāju virves vairāk, un visur ar miroņiem mielojas vārnas. Romānā «Vārnu dzīres» lasītāju atkal gaida viltības, sazvērestības un intrigas, kas gan, salīdzinot ar Īkstīša plāniem, ir tīrās bērnu spēles.

Troņu spēle turpinās...

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu