Diriģents Ainārs Rubiķis saņem «Zelta masku» par iestudējumu Novosibirskā (8)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Maskavas Lielajā teātrī piektdien «Zelta maskas» balvu pasniegšanas ceremonijā operetes un mūzikla labākā diriģenta godalgu ieguva latviešu diriģents Ainārs Rubiķis par veikumu Novosibirskas Operas un baleta teātrī iestudētajā Leonarda Bernstaina «Mesā».

Labākās izrādes balvu kategorijā «Operete un mūzikls» saņēma radošās apvienības «Stage Entertainment» Maskavā iestudētais Alana Menkena mūzikls «Nāriņa».

Labākās dramatiskās izrādes balvu saņēma Šillera lugas «Viltus un mīla» iestudējums Sanktpēterburgas Mazajā teātrī/Eiropas teātrī.

Par labāko drāmas režisoru atzīts Rims Tumins, kurš Maskavas Vahtangova teātrī iestudējis «Jevgēņiju Oņeginu».

Bernstaina «Mesas» Novosibirskas iestudējuma režisore ir Rēzija Kalniņa, kas arī bija izvirzīta labākā operetes un mūzikla režisora godalgai. Šajā kategorijā apbalvojums šogad netika pasniegts.

Festivāla dramatiskā teātra iestudējumu žūriju vadīja bijušais Latvijas Jaunatnes teātra režisors Ādolfs Šapiro, bet muzikālā teātra iestudējumu žūriju - komponists Leonīds Desjatņikovs.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu