Latvijā otrdien krituši vairāki maksimālās gaisa temperatūras rekordi (7)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Šodien maksimālās gaisa temperatūras rekords pārsniegts jau trīs meteoroloģisko novērojumu stacijās, aģentūra LETA uzzināja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Plkst.12 maksimālās gaisa temperatūras rekords pārsniegts Liepājā - plus 22,5 grādi. Iepriekšējais rekords fiksēts 2003.gadā, kad šajā dienā augstākā gaisa temperatūra bija 21,1 grāds.

Skultē jaunais šīs dienas maksimālās gaisa temperatūras rekords ir plus 20,3 grādi. Līdz ar to ir labots 1995.gada 22.aprīļa rekords - plus 20,2 grādi.

Savukārt Ainažos ir «kritis» 1962.gadā fiksētais maksimālās gaisa temperatūras rekords 22.aprīlim. Ja pirms 52 gadiem šajā dienā Ainažos augstākā gaisa temperatūra bija plus 20,2 grādi, jaunais rekords ir plus 20,3 grādi.

Šodien daudzviet gaisa temperatūra pārsniegs plus 20 grādu atzīmi, taču, jau sākot ar trešdienu, 23.aprīli, kļūs vēsāks, naktīs iespējama arī salna, prognozē sinoptiķi.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu