Žagars LNO iestudē Verdi operu «Trubadūrs» (14)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Bijušais Latvijas Nacionālās operas (LNO) direktors Andrejs Žagars sācis iestudēt Džuzepes Verdi operu «Trubadūrs», un tās pirmizrāde paredzēta 30.maijā.

Intervijā aģentūrai LETA Žagars pastāstīja, ka iestudējuma koncepcija ir izstrādāta, balstoties uz 1919.gada notikumiem Latvijā. Pēc Latvijas valstiskās neatkarības pasludināšanas 1918.gada 18.novembrī 1919.gadā nāca Pēteris Stučka ar savu lielinieku valdību, bet Kārļa Ulmaņa vadītā valdība patvērās Liepājā uz kuģa. 1919.gadā vācu landesvērā dienēja arī latvieši, tauta bija sašķelta. Šo vēsturisko situāciju Žagars ir ņēmis kā iedvesmas avotu. Mūzikā nekas nav mainīts.

Verdi «Trubadūrs» - tas ir mīlas stāsts, kurā darbojas mīlētāju trīsstūris un darbība notiek kara apstākļos. Iestudējums tiek veidots divos sastāvos. Lomas dziedās gan krievu jaunās opermākslas zvaigznes, kas sāk savu starptautisko karjeru, gan pašmāju solisti. Leonoras lomu atveidos Anna Ņečajeva un Julianna Bavarska, Manriko būs Murats Karahans un Andris Ludvigs, Di Luna - Igors Golovatenko un Jānis Apeinis, Azučena - Oļesja Petrova un Andžella Goba, Ferrando - Romāns Poļisadovs un Krišjānis Norvelis.

Bija paredzēts, ka Žagars iestudēs arī Riharda Štrausa operu «Rožu kavalieris», bet LNO jaunā vadība ir izslēgusi to no šīs sezonas jauniestudējumu plāna. «Rožu kavaliera» iestudējums bija paredzēts kā Lietuvas un Latvijas kopprojekts.

«Es iestudēšu arī Riharda Štrausa operu «Salome» Honkongas operā un Ļubļanas operā Slovēnijā, kas arī tiks iestudēts kā kopprojekts,» intervijā aģentūrai LETA pastāstīja Žagars.

Patlaban notiekot pārrunas ar Romas operu, kur Žagars 2015.gadā varētu iestudēt vai nu Pētera Čaikovska «Pīķa dāmu» vai Gaetāno Doniceti operu «Lucia di Lamermoor».

Komentāri (14)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu