Īrijā vīrietis no Latvijas par pirkumu «eBay» nonāk tiesas priekšā (47)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Kādam Otrā pasaules kara piemiņlietu kolekcionāram no Latvijas Īrijas tiesa piespriedusi četru mēnešu nosacītu sodu, vēsta portāls «Baltic Ireland», atsaucoties uz «Herald».

Tiesas priekšā Latvijas valstspiederīgais nonācis par vācu armijas pistoles stobra iegādāšanos portālā «eBay». Tiesnesis lietas izskatīšanas laikā paudis bažas par to, kas varētu būt noticis, ja tas «nonāktu nepareizajās rokās».

38 gadus vecais Latvijas valstspiederīgais Staņislavs M. iegādājās antīko «Walther P38» revolvera stobru «eBay» un tas no ASV pa pastu tika piegādāts viņam mājās. Savukārt pasta darbinieki par to paziņoja policijai.

Likumsargi pārmeklēja vīrieša māju un atrada pistoles stobru pagrabstāva autostāvvietā. Nekādi citi ieroči netika atrasti un policijas pārstāvji tiesā apliecināja, ka apsūdzētā rīcībā nav saskatāmi nekādi noziedzīgi nodomi.

Dublinas apgabala tiesa uzklausīja, ka vīrieša vectēvi kara laikā bija karojuši vācu un krievu armijā un stobru bija paredzēts pievienot viņa ģimenei piederošajai kolekcijai. Kolekcionēšana bija vīrieša hobijs un viņš «naivi» domājis, ka viņam nav vajadzīga ieroča uzglabāšanas atļauja.

Staņislava M. advokāts paskaidroja, ka viņa klients parasti nekolekcionē ieročus, bet citas lietas, tostarp ķiveres un formas tērpus. Lielākā daļa vīrieša kolekcijas atrodas mājās, Latvijā. Pēdējos dzīves gados tēvs pārdevis daļu kolekcijas, bet kopš viņa nāves apsūdzētais mēģina to atjaunot. Viņa nodoms bijis pistoles stobru šeit nodot ekspertiem novērtēšanai un pēc tam nosūtīt uz Latviju.

Staņislavs M.s tika atzīts par vainīgu nelikumīgā pistoles stobra uzglabāšanā mājās bez ieroča turēšanas atļaujas.

Tiesnesis viņam piesprieda četru mēnešu cietumsodu, atliekot to uz gadu, kā arī pistoles stobra konfiskāciju, nododot to valstij.

Komentāri (47)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu