Ābolu kūka (20)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: http://www.flickr.com/photos/arrrika/ http://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0/deed.en

Nepieciešams:

250g miltu
1 tējkarote cepampulvera
kanēlis
muskatrieksts
500g ābolu
100g sviesta
3 olas
1 apelsīns
pūdercukurs
200g cukura

Pagatavošana:

Sausās sastāvdaļas samaisa kopā.

Ābolus (mizotus vai nemizotus - pēc izvēles) sagriež nelielos gabaliņos, uzkaisa pāris karotes miltu maisījuma un samaisa.
Olas saputo ar cukuru, izkausētu sviestu. Olu masai pieliek smalki sagrieztu apelsīna mizu, pieliek ābolu gabaliņus. Masai pieber miltus, sajauc. Ja mīkla pārāk cieta (tai jābūt skāba krējuma biezumā), tai pielej pāris karotes piena.

Mīklu liek ietaukotā formā. Cep 180 grādos stundu. 10 minūtes pirms cepšanās beigām kūku pārkaisa ar cukura un kanēļa maisījumu.

Komentāri (20)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nepalaid garām
Uz augšu